Κοινωνία

Καρδίτσα: Διασώστες μεταφέρουν σε πλημμυροπαθείς τρόφιμα από ελβετικό ελικόπτερο

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι απεγκλωβισμοί ανθρώπων στον Παλαμά Καρδίτσας μετά την κακοκαιρία Daniel . Απέραντες εκτάσεις σε Ιτέα και Αστρίτσα Καρδίτσας είναι, επίσης, καλυμμένες από λασπόνερα.

Στον Παλαμά Καρδίτσας ομάδες έρευνας και διάσωσης βοηθούν ηλικιωμένους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, που είναι περιτριγυρισμένα από τα νερά της κακοκαιρίας Daniel.

Κάτω από δύσκολες συνθήκες, εθελοντές που έφτασαν από το Μεσολόγγι μεταφέρουν με ασφάλεια τους ηλικιωμένους στα χέρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Εκτός από τον Παλαμά, τα κεφαλοχώρια της Θεσσαλίας απ’ όπου έγιναν οι απεγκλωβισμοί από το πρωί, είναι τα εξής: Γεωργανάδες, Μεγάλα Καλύβια, Αγιά Τριάδα, Μαραθέα, Κοσκινάς, Μεταμόρφωση, Φαρκαδόνα, Αγναντερό, Ιτέα, Βλόχος, Φλαμούλι.

Με τις ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης να είναι ζωτικής σημασίας στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία Daniel, η βοήθεια καταφτάνει από τον… αέρα. Εξοπλισμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, το ελβετικό ελικόπτερο απογειώθηκε από την Ιτέα Καρδίτσας για να προσφέρει τα απαραίτητα στους πολίτες που είναι σε ανάγκη.

Γεμάτο με δεκάδες εξάδες νερού και τρόφιμα όπως κρουασάν, ψωμί, κριτσίνια, κονσέρβες, κρουασάν, ζωοτροφές αλλά και πετσέτες, το αεροσκάφος με το επταμελές πλήρωμά του, εκ των οποίων πέντε Ελβετοί και δύο Έλληνες αεροπόροι, ξεκίνησε για τις περιοχές που καλύφθηκαν από νερό.

Δημιουργώντας μια αλυσίδα βοήθειας, απλοί εθελοντές συγκέντρωσαν τις προμήθειες, τις μετέφεραν με τα οχήματά τους μέχρι το αεροσκάφος ώστε να φτάσουν στους πληγέντες των φονικών πλημμυρών.

Μετρώντας τέσσερις ημέρες μετά την επέλαση της κακοκαιρίας, οι δρόμοι παραμένουν εξαφανισμένοι, ολόκληρες εκτάσεις έχουν πνιγεί από το νερό, ενώ σπίτια και δέντρα μοιάζουν να επιπλέουν στη λάσπη.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ