Κοινωνία

Πειραιάς: Καρατομούνται ο διοικητής του Α’ Λιμενικού και τρεις αξιωματικοί – Νέο εξοργιστικό ηχητικό ντοκουμέντο από τη δολοφονία του 36χρονου (Βίντεο)

Δύο στελέχη του Λιμεναρχείου Πειραιά και συγκεκριμένα ο κεντρικός λιμενάρχης και ο διοικητής του Α’ Λιμενικού Τμήματος καρατομήθηκαν για την υπόθεση της δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη από μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon.
Στο πόρισμα της ΕΔΕ που παραδόθηκε στον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, παραπέμπονται σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου για τους οποίοι προκύπτουν ευθύνες.

Καρατομήθηκε ο κεντρικός Λιμενάρχης όπως επίσης και ο διοικητής του Α’ Λιμενικού τμήματος του Πειραιά. Για 4 Λιμενικούς έχει διαταχθεί ΕΔΕ και θα υπάρξουν πειθαρχικές κυρώσεις σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.

Τα ερωτήματα πληθαίνουν αναφορικά με τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη, που σήμερα οι δικοί του άνθρωποι αλλά και ολόκληρη η Κρήτη θα πουν το τελευταίο αντίο.

Στην υπόθεση θα μπουν πραγματογνώμονες οι οποίοι θα αρχίσουν να ερευνούν κάθε στιγμή από την στιγμή του απόπλου του πλοίου αλλά και μέχρι το συμβάν ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες.

Σε κάθε πλοίο σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ένας καταγραφέας, όπου καταγράφονται όλα τα στοιχεία του ταξιδιού αλλά και όλες οι ασύρματες επικοινωνίες που έχει η γέφυρα με το προσωπικό του πλοίου.

Όλα αυτά χθες στις 12 το πρωί, με εντολή εισαγγελέα, το Λιμενικό πήγε να πάρει τον καταγραφέα και τον μετέφερε στην Ειδική Υπηρεσία του Λιμενικού, να γίνει ανάκτηση των δεδομένων και να αποδοθούν οι ευθύνες.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ