Κοινωνία

Νέα στοιχεία από το ''μαύρο κουτί'' του Blue Horizon- Τι δείχνουν τα πρώτα δεδομένα

Ίσως και θέμα ωρών είναι, πλέον, οι νέες αποκαλύψεις για την κτηνωδία στο λιμάνι του Πειραιά. Σημαντικό ρόλο σε αυτό θα διαδραματίσει το «μαύρο κουτί» που υπάρχει στο πλοίο Blue Horizon, πρόκειται για ένα σύστημα καταγραφής ήχου και μηχανολογικών δεδομένων (π.χ. πότε ξεκίνησε) με αντίστοιχη λειτουργία αυτού που έχουν τα αεροπλάνα. Αυτό λοιπόν έχει κατασχεθεί και προκύπτει ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα υπάρξουν τα πρώτα δεδομένα από αυτές τις συσκευές.

Σύμφωνα με στοιχεία του επιχειρησιακού κέντρου της θαλάσσιας εποπτείας του υπουργείου Ναυτιλίας, που αποκάλυψε ο δημοσιογράφος των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, σχεδόν ταυτόχρονα με την αναχώρηση του πλοίου Blue Horizon στις 22:13 ο καπετάνιος ενημερώνει ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα, χωρίς να λέει όμως ότι έχει πέσει από το δικό του καταπέλτη, πλοίο ή οτιδήποτε σχετικό.

Τότε, το επιχειρησιακό κέντρο της θαλάσσιας εποπτείας δε ζήτησε στον καπετάνιο να γυρίσει πίσω και τον αφήνει να φύγει, ακριβώς με σκοπό να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή του ανθρώπου που ήταν μέσα στη θάλασσα από τα απόνερα.


Πού ήταν τα στελέχη του Λιμενικού


Όσον αφορά το Λιμενικό Σώμα και την ύπαρξη ή όχι λιμενικού την ώρα του επίμαχου συμβάντος, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι ο λιμενικός που είχε βάρδια είναι ένας εξαιρετικός αξιωματικός, όμως φαίνεται εκείνη την ώρα να έχει φύγει πρόωρα από τη θέση του. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως υπήρχε ένας διαπληκτισμός μεταξύ αλλοδαπών στα εκδοτήρια του λιμανιού στον Πειραιά, για αυτό και είχε κατευθυνθεί προς τα εκεί. Βεβαίως, αυτό συνδέεται και με τις ελλείψεις προσωπικού στο λιμάνι του Πειραιά.

Επίσης, φέρεται να υπήρχε άλλος ένα λιμενικός, εκείνος προς την πλευρά του πλοίου Ελυρος που αναχωρούσε την ίδια ώρα, οπότε για αυτό δεν είχε ορατότητα στο σημείο που έλαβε χώρα το δραματικό γεγονός.

Τι δείχνουν οι κάμερες


Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί από τις κάμερες, φαίνεται πως ο Αντώνης, ο οποίος κατείχε αεροπορική θέση στο πλοίο, έφυγε αρκετά λεπτά νωρίτερα και δεν είχε απομακρυνθεί από το λιμάνι του Πειραιά μονάχα για λίγα λεπτά. Έπειτα επέστρεψε και καθόταν δίπλα στους καβοδέτες, έξω όμως από το πλοίο.

Περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή όπου και μπαίνει στο πλοίο και τότε είναι που ξεκινάν να τον σπρώχνουν, με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη. Αυτό δείχνει πως οι κατηγορούμενοι είχαν δει τον 36χρονο να μπαινοβγαίνει και άρα πιθανότατα γνώριζαν πως είχε εισιτήριο, που βέβαια και να μην είχε θα μπορούσε να βγάλει από το πλοίο. Όπως και να έχει, με το που πάτησε τον καταπέλτη θα έπρεπε να τον δεχθούν.


Google News
Ακο

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ