Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ασύλληπτη κτηνωδία! Αντώνης Καρυώτης το όνομα του τραγικού θύματος (Εικόνα)- Νέες αποκαλύψεις για τον πνιγμό «Είχε επιβιβαστεί νωρίτερα, προσπαθούσε να ξαναμπεί στο Blue Horizon» (Βίντεο) (upd)

Οργή και θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά, τον οποίο φέρονται να έσπρωξαν στη θάλασσα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, ενώ επιχειρούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο που έφευγε με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου.

Το άγριο και σοκαριστικό αυτό περιστατικό συνέβη περίπου στις 9 το βράδυ της Τρίτης (5/9). Σύμφωνα με πληροφορίες, θύμα είναι ο 36χρονος Α.Κ. από τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 36χρονος είχε εισιτήριο. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης «ξέρω πως είχε επιβιβαστεί στο πλοίο, είχε αποβιβαστεί και προσπάθησε να ξαναμπεί ενώ είχε ξεκινήσει τη διαδικασία της αναχώρησης». 

«Υπάρχει παρουσία του Λιμενικού αλλά δεν είναι αρμόδιο για την επιβίβαση και την αποβίβαση. Νομίζω η κακιά στιγμή, η κακιά ψυχολογία, οδήγησε ανθρώπους που πήγαν εκεί να βγάλουν μεροκάματο. Δεν πήγαν στο πλοίο για να γίνουν δολοφόνοι, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό», επεσήμανε μιλώντας στον ΑΝΤ1. 

Έντονες αντιδράσεις κυβέρνησης και κομμάτων για την τραγωδία στο «Blue Horizon»

Αντιδράσεις από εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου για την απίστευτη τραγωδία στο λιμάνι του Πειραιά όπου ένας 36χρονος πνίγηκε προσπαθώντας να επιβιβαστεί στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Blue Horizon, που ήταν έτοιμο να αποπλεύσει. Όπως αποκαλύπτει ερασιτεχνικό βίντεο, προηγήθηκαν σπρωξίματα από μέλη του πληρώματος που τον απώθησαν βιαίως, με αποτέλεσμα ο άνδρας να βρεθεί στη θάλασσα και να παρασυρθεί από τη δίνη της προπέλας

Ε. Αχτσιόγλου: «Αδιανόητη και εφιαλτική τέτοια απαξίωση της ανθρώπινης ζωής»

 

«Οι εικόνες σοκάρουν. Δεν χωράει ο νους τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου υπό τέτοιες συνθήκες στο λιμάνι του Πειραιά. Αδιανόητη και εφιαλτική τέτοια απαξίωση της ανθρώπινης ζωής», υπογραμμίζει σε δήλωσή της η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου.

«Οι έρευνες πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα και να δοθούν απαντήσεις. Πού βρίσκονταν οι άνθρωποι του λιμενικού την ώρα της τραγωδίας; Γιατί επετράπη να φτάσει το πλοίο στην Αίγινα πριν δοθεί εντολή να επιστρέψει στο λιμάνι;», προσθέτει.

Ευκ. Τσακαλώτος: «Ας μη συνηθίσουμε τη φρίκη, ας μην κανονικοποιήσουμε τη βαρβαρότητα»

«Ας μη συνηθίσουμε τη φρίκη, ας μην κανονικοποιήσουμε τη βαρβαρότητα», υπογραμμίζει σε ανάρτησή του ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Η αποτρόπαια δολοφονία -γιατί περί τέτοιας πρόκειται- ενός νέου ανθρώπου οφείλει άμεσα να διερευνηθεί. Το πώς, τα γιατί. Και να αποδοθούν ευθύνες. Τον έλεγαν Αντώνη Καρυώτη, ήταν 36 χρόνων, από τον ‘Αγιο Νικόλαο Κρήτης», καταλήγει.

Στέφανος Κασσελάκης: «Η ζωή πρέπει να αποκτήσει ξανά αξία στη χώρα μας»

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ανέφερε για το τραγικό περιστατικό και τον θάνατο του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά:

«Δεν μπορεί αιώνες ανθρώπινης σκέψης να οδηγούν σε τόση απανθρωπιά. Η ζωή πρέπει να αποκτήσει ξανά αξία στη χώρα μας. Ζητάμε το αυτονόητο: να λειτουργήσει η δικαιοσύνη. Ευτυχώς υπάρχει το βίντεο από το Blue Horizon. Χωρίς αυτό, όλο το σύστημα θα μιλούσε σήμερα για «ατύχημα».

Γραμματέας Τομέα Ναυτιλίας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: «Να αποδοθούν οι ευθύνες άμεσα, εκεί που πρέπει»

«Εκ μέρους του τομέα Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ θα ήθελα να εκφράσω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας νέος άνθρωπος» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Γραμματέας Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Διαμαντίδης. Προσθέτει «καλούμε τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας να πράξει τα δέοντα. Δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2023 να συμβαίνουν αυτά τα τραγικά περιστατικά. Θα πρέπει επιτέλους, να φτάσει το “μαχαίρι στο κόκκαλο” και να αποδοθούν οι ευθύνες άμεσα, εκεί που πρέπει. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος.


Ποιος ήταν ο 36χρονος 


Όπως αναφέρει το ekriti.gr, ο 36χρονος ζούσε στις εργατικές κατοικίες με τις δύο αδερφές του και πρόσφατα είχε χάσει τη μητέρα του. Ήταν άνθρωπος της βιοπάλης, όπως τον περιγράφουν άτομα που τον γνώριζαν και γνωστός στην τοπική κοινωνία.  

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ράδιο Κρήτη, ο άτυχος 36χρονος ταξίδευε συχνά για τον Πειραιά και ήταν γνώριμος πληρώματος. Πρόκειται για μέλος δεκαμελούς οικογένειας.

Σπαρακτικά είναι τα λόγια του αδερφού του 36χρονου, ο οποίος μίλησε στο Creta24, για το πως ενημερώθηκε για το τραγικό περιστατικό.

«Τον αγαπούσε όλος ο κόσμος, όλος ο Άγιος Νικόλαος κι αυτό δεν είναι υπερβολή. Ρωτήστε όποιον θέλετε για τον αδερφό μου», λέει.

«Ο αδερφός μου» συνεχίζει, «ήταν ένα παιδί που βοηθούσε τους πάντες. Δεν είχε σταθερή δουλειά, δεν είχε μάθει κάποια τέχνη, δεν είχε σπουδάσει, αλλά αγαπούσε τους πάντες και τους βοηθούσε», ανέφερε. 

Σύμφωνα με το ίδιο, ο αδερφός του είχε πάει ταξίδι για να δει φίλους του στην Αθήνα. «Ταξίδευε συχνά στην Αθήνα για να δει τους φίλους του. Αποκλείεται να μην είχε εισιτήριο. Πάντα πριν ξεκινήσει από την Κρήτη, είχε κόψει και το εισιτήριο της επιστροφής. Οι λιμενικοί μου είπαν ότι είχε λίγα ψιλά πάνω του, είχε αγοράσει εισιτήριο, πιστεύω».

Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται οι συλληφθέντες
Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα (καπετάνιος, ύπαρχος, λοστρόμος και αξιωματικός καταστρώματος) και κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού.

Αυτός είναι ο Αντώνης Καρυώτης, το καλό παιδί για το οποίο κλαίει όλο το Λασίθι

Αυτός είναι ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης που βρήκε τραγικό θάνατο χθες το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά όταν το πλήρωμα του πλοίου Blue Horizon τον πέταξε από τον καταπέλτη στη θάλασσα και τον άφησε να πνιγεί.  

Πρόκειται για έναν άνθρωπο σκληρό βιοπαλαιστή, γνωστό στην τοπική κοινωνία ο οποίος ζούσε με τις δύο αδερφές στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Νικολάου στο Λασίθι.

Παιδί από φτωχή οικογένεια, πριν από λίγο καιρό είχε χάσει την μητέρα του και κάτοικοι της περιοχής λένε στο newsit.gr λένε ότι ο άτυχος ανδρας δούλευε μεροκάματο προκειμένου να συντηρήσει την οικογένειά του. Μάλιστα αρκετές φορές ερχόταν στην Αθήνα και ήταν γνωστός στο λιμάνι του Πειραιά. 

Ο άτυχος νεαρός ζούσε στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Νικολάου στο Λασίθι με τις δύο του αδελφές ενώ πρόσφατα είχε χάσει την μητέρα του. 

Νωρίτερα μίλησε στο newsit.gr και ο αδερφός του Νίκος ο οποίος περιέγραψε πως έμαθε τα τραγικά νέα αλλά και ότι άλλο ένα από τα αδέρφια τους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς δεν άντεξε όταν πληροφορήθηκε το χαμό του Αντώνη. 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ