Κοινωνία

Αποκαλυπτική μαρτυρία πατέρα για το bullying στα σχολεία: «Πώς ο γιος μου από θύμα έγινε θύτης»

Ο πατέρας ενός παιδιού αποκαλύπτει πώς το δικό του παιδί μετατράπηκε από θύμα σε δράστη σε περίπτωση εκφοβισμού (bullying) στο σχολείο.

«Ήταν μικρόσωμο και εύθραυστο. Αντιμετωπίσαμε τον εκφοβισμό από παιδιά στο Δημοτικό. Ο γιος μου υπέφερε από τον εκφοβισμό, τόσο στο Δημοτικό όσο και στο Γυμνάσιο, με χλευασμούς και σωματικές επιθέσεις», δήλωσε σε συνέντευξη στο OPEN.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Τον πείραζαν λέγοντάς τον "γιαλάκια, κοντό, χαζό" και αργότερα οι προσβολές έγιναν και σωματικές. Στη διάρκεια του Γυμνασίου, μερικά μεγαλύτερα παιδιά από τη γειτονιά τον προστάτευαν. Δηλαδή, τους λέγανε στους άλλους: "Αυτός είναι με την παρέα μου, μην τον αγγίξεις".

Δείτε βίντεο:

 

«Το θέμα είναι ότι αυτό πηγαίνοντας στο Γυμνάσιο και μετά στο Λύκειο βλέπουμε ότι τα παιδιά αυτά αναγκάζονται να ενταχθούν σε κάποιες παρέες και να φερθούν ανάλογα. Και με τα ερεθίσματα που έχουν τη σημερινή εποχή, από τηλέφωνα ή από παρέες, οτιδήποτε, χάνουν το μέτρο». «Η αλήθεια είναι ότι χάσαμε το έδαφος. Ο γιος μας χάθηκε και δεν προλάβαμε να αντιδράσουμε. Δεν το περιμέναμε».

«Παρατηρούμε ότι στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο τα παιδιά αναγκάζονται να ενσωματωθούν σε παρέες και να ακολουθήσουν συγκεκριμένες συμπεριφορές. Με τους πολλούς πειρασμούς σήμερα, είτε από τα κινητά είτε από τις παρέες, χάνουν την ισορροπία τους».

«Πολλά παιδιά δεν βάζουν όρια, δεν αναγνωρίζουν πότε πρέπει να σταματήσουν και ο εκφοβισμός μπορεί να φτάσει σε επίπεδα που οδηγούν σε ποινική δίωξη», ολοκλήρωσε ο πατέρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Το Master plan ΗΠΑ-Ισραήλ διάνοιξης του "θαλάσσιου καναλιού Μπέν Γκουριόν" σβήνει τη Διώρυγα του Σουέζ- Έρχονται τεκτονικές αλλαγές σε Παγκόσμιο εμπόριο και άμυνα

Ισραήλ -ΗΠΑ φαίνεται ότι προωθούν  την κατασκευή του  «Καναλιού Μπεν Γκουριόν», με το οποίο θα συνδεόταν ο κόλπος της...
Ελληνοτουρκικά 0

Τρόμος για την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του στόλου μας από τους Τούρκους- "Άρον -άρον" ενεργοποιούν το σόναρ ανίχνευσης δυτών "Aras-2023"

Οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι τα λιμάνια τους στα μικρασιατικά παράλια και οι κρίσιμες σταθερές εγκαταστάσεις παροχής ...