Κοινωνία

Στο ίδιο έργο θεατές! ''Φούντωσε'' και πάλι η φωτιά στην Πάρνηθα: Εκκενώνονται Άγιος Νικόλαος, Αγία Παρασκευή, Θρακομακεδόνες και το Πανόραμα Μενιδίου

Εκτός ελέγχου παραμένει η μεγάλη φωτιά στην Πάρνηθα. Η πύρινη λαίλαπα «κατέβηκε» προς το τελεφερίκ και αυτή τη στιγμή καίει τα πρώτα σπίτια στη Λ. Πάρνηθος κοντά στο κτήμα «Ελληνικόν».

Η πυρκαγιά έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και εκκενώθηκε το πάρκινγκ του τελεφερίκ, ο Άγιος Νικόλαος και η Αγία Παρασκευή, ενώ ετοιμάζονται να εκκενωθούν εντός ολίγου οι Θρακομακεδόνες και το Πανόραμα Μενιδίου.

Πριν από λίγη ώρα ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως το σημαντικότερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή εντοπίζεται στη δασική περιοχή αριστερά όπως ανεβαίνουμε τη λεωφόρο Πάρνηθος προς το τελεφερικ.

Παράλληλα, είναι όλα έτοιμα προκειμένου να ξεκινήσουν σε λίγο τα εναέρια μέσα με τον κ. Αρτοποιό να αναφέρει πως θα είναι περισσότερα τα ελικόπτερα σε σχέση με τη χθεσινή επιχείρηση πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικοί περνάνε πόρτα - πόρτα και ειδοποιούν τους κατοίκους προκειμένου να είναι σίγουροι πως οι πολίτες θα απομακρυνθούν. Πολλοί κάτοικοι της περιοχής, πάντως, βλέποντας το πύρινο μέτωπο να πλησιάζει είχαν ήδη απομακρυνθεί προς Βαρυμπόμπη.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, σε λίγα λεπτά από τώρα επτά ελικόπτερα θα ξεκινήσουν τις πρώτες ρίψεις και θα διαπιστωθεί αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες προκειμένου να σηκωθούν και τα αεροπλάνα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Τροχαία υπάρχει διακοπής κυκλοφορίας των οχημάτων:

 

  1. Στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή από την οδό Θρακομακεδόνων.
  2. Στην οδό Πάρνηθος από την οδό Θρακομακεδόνων.
  3. Στη λεωφόρο Κύμης από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το Ολυμπιακό Χωριό.
  4. Στη λεωφόρο Κύμης από οδό Αντιόχου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θρακομακεδόνες.
  5. Στην οδό Θρακομακεδόνων από το ύψος της οδού Μποσκίζα.
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ