Κοινωνία

Ασπρόπυργος: Eκτός κινδύνου οι 6 αστυνομικοί που τραυματίσθηκαν χθες σε συμπλοκή

Εκτός κινδύνου είναι οι έξι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν εχθές καθώς προσπαθούσαν να εμποδίσουν πλιάτσικο σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο που είχε καεί από την πυρκαγιά.

Όπως είπε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, οι αστυνομικοί βρίσκονται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Οι δύο τραυματίσθηκαν λίγο πιο σοβαρά, οι άλλοι τέσσερις ελαφρά, ενώ έχει συλληφθεί και ένας από τους δράστες της επίθεσης και εξετάζεται η εμπλοκή του στην κλοπή που είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα.
 

Η κυρία Δημογλίδου αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας εν μέσω της πύρινης λαίλαπας και πιο συγκεκριμένα στα δύο περιστατικά που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν χθες, το ένα στον Ασπρόπυργο και το άλλο στον Έβρο, όπου απεγκλώβισαν 13 παράτυπους μετανάστες από τρέιλερ στο οποίο τους είχαν παγιδεύσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Υπενθυμίζεται ότι η παρέμβαση της Αστυνομίας στον Ασπρόπυργο έγινε μετά από καταγγελία που δέχθηκε το κέντρο Άμεσης Δράσης για κάποιο ύποπτο όχημα που κινούνταν κοντά στο εν λόγω εργοστάσιο και εμπλεκόταν σε κλοπή στις εγκαταστάσεις του. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το συγκεκριμένο όχημα, το ακολούθησαν, ο οδηγός τράπηκε σε φυγή και ξαφνικά μαζί με άλλα άτομα επιτέθηκαν με ρίψη αντικειμένων στους αστυνομικούς τραυματίζοντάς τους.

Το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκαν τρεις συλλήψεις από την Ελληνική Αστυνομία στον Έβρο, δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός οι συλληφθέντες, οι οποίοι είχαν «παγιδεύσει» 13 παράτυπους μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής σε ένα τρέιλερ. «Έχουν συλληφθεί, ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας και φυσικά σήμερα θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή για να δούμε τι ακριβώς συνέβη με αυτούς τους ανθρώπους. Η αρχική δήλωση των ανθρώπων αυτών ήταν πως «συνέλαβαν» τους ανθρώπους αυτούς καθώς είχαν προκαλέσει τη φωτιά. Φυσικά και εξετάζεται και η εμπλοκή τους στη φωτιά αλλά εξετάζεται και η περίπτωση της παράνομης διακίνησης από τους τρεις συλληφθέντες».

Ζητούμε από τους πολίτες να συνδράμουν την Αστυνομία και την Πυροσβεστική

«Ζητούμε από τους συμπολίτες μας να συνδράμουν τις Αρχές, την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική, που βρίσκονται στις περιοχές τους όταν υπάρχει πυρκαγιά για να προστατεύουν του ίδιους και τις περιουσίες τους» ανέφερε η κ. Δημογλίδου.

«Κατανοούμε φυσικά απόλυτα τη δυσκολία των κατοίκων να αποχωριστούν τις περιουσίες τους, όμως κανένα αγαθό δεν είναι πολυτιμότερο από την ανθρώπινη ζωή».

«Αυτό εξηγούσαν χθες και οι Αστυνομικοί σε όλες τις περιοχές που προσπαθούσαν να εκκενώσουν καθώς η πυρκαγιά πλησίαζε τα σπίτια των κατοίκων, ενώ σε πάνω από 90 περιπτώσεις οι αστυνομικοί χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν και να συνδράμουν σε πολίτες οι οποίοι ήταν αδύνατο να μετακινηθούν».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...