Κοινωνία

Κασονήσι: Mια «Γαλάζια Λίμνη» στο πιο δημοφιλές νησί του 2023

Σαν πίνακας ζωγραφικής το Κασονήσι, επίγειος παράδεισος χωρίς υπερβολή, θα μπορούσε να θεωρηθεί η «Γαλάζια Λίμνη» της Ελλάδας. Παραλίες εξωτικές με άμμο και νερά σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου.

Το Κασονήσι είναι ένα νησί μια ανάσα από τη Σάμο. Κασονήσι και Σάμος χωρίζονται από μερικά μέτρα θάλασσας δημιουργώντας από τη μια και από την άλλη πλευρά παραλίες μοναδικής ομορφιάς. Νερά σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου, ρηχά, ιδανικά για κολύμπι. Η πρόσβαση μπορεί να είναι δύσκολη αλλά το αποτέλεσμα ανταμείβει.

Πρόσβαση

Για να φτάσεις στη Γαλάζια Λίμνη του Βόρειου Αιγαίου θα χρειαστεί να περάσεις ένα αρκετά δύσκολο μονοπάτι ή να την προσεγγίσεις με σκάφος. Το τοπίο σίγουρα θα σε αποζημιώσει για τον κόπο σου, το ίδιο και οι βουτιές που θα κάνεις στα καταγάλανα νερά του.

Δείτε το Κασονήσι

Παλαιότερα το νησί χρησιμοποιούνταν για βοσκούς όπου το εκμεταλλεύονταν για τα ζωντανά τους, καθώς και για καταφύγιο λαθρεμπόρων οινοπνεύματος και κλεφτών ζώων αφού βρίσκεται κοντά στα Δωδεκάνησα αλλά και παλαιότερα στις Μικρασιατικές ακτές.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...