Κοινωνία

Κασονήσι: Mια «Γαλάζια Λίμνη» στο πιο δημοφιλές νησί του 2023

Σαν πίνακας ζωγραφικής το Κασονήσι, επίγειος παράδεισος χωρίς υπερβολή, θα μπορούσε να θεωρηθεί η «Γαλάζια Λίμνη» της Ελλάδας. Παραλίες εξωτικές με άμμο και νερά σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου.

Το Κασονήσι είναι ένα νησί μια ανάσα από τη Σάμο. Κασονήσι και Σάμος χωρίζονται από μερικά μέτρα θάλασσας δημιουργώντας από τη μια και από την άλλη πλευρά παραλίες μοναδικής ομορφιάς. Νερά σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου, ρηχά, ιδανικά για κολύμπι. Η πρόσβαση μπορεί να είναι δύσκολη αλλά το αποτέλεσμα ανταμείβει.

Πρόσβαση

Για να φτάσεις στη Γαλάζια Λίμνη του Βόρειου Αιγαίου θα χρειαστεί να περάσεις ένα αρκετά δύσκολο μονοπάτι ή να την προσεγγίσεις με σκάφος. Το τοπίο σίγουρα θα σε αποζημιώσει για τον κόπο σου, το ίδιο και οι βουτιές που θα κάνεις στα καταγάλανα νερά του.

Δείτε το Κασονήσι

Παλαιότερα το νησί χρησιμοποιούνταν για βοσκούς όπου το εκμεταλλεύονταν για τα ζωντανά τους, καθώς και για καταφύγιο λαθρεμπόρων οινοπνεύματος και κλεφτών ζώων αφού βρίσκεται κοντά στα Δωδεκάνησα αλλά και παλαιότερα στις Μικρασιατικές ακτές.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η τουρκική μοίρα “Κόμπρα” έχει στόχο τις ελληνικές μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο-Τρόμος στην Άγκυρα για τις 121 ελληνικές “Οχιές”

Όλα δείχνουν πλέον ότι, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν εξορύξεις στην Α. Μεσόγειο, και για αυτό προσαρμόζουν όλες...
Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...