Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος 
Κοινωνία

Ανώνυμη επιστολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για κληροδότημα δεκάδων εκατ. ευρώ από τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο

Μια ανώνυμη επιστολή έλαβε στις αρχές Ιουλίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην οποία αναφέρεται ότι ο αείμνηστος εφοπλιστής, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος επιθυμούσε να κληροδοτήσει μετά τον θάνατο του ένα υπέρογκο ποσό σε ελληνικά ιδρύματα και νοσοκομεία.

Ο επιστολογράφος συστήνεται ως στενός φίλος της οικογένειας, χωρίς να δίνει άλλες πληροφορίες για το πρόσωπο του. Υποστηρίζει ότι ο εφοπλιστής του είχε εμπιστευθεί, πριν από τον θάνατο του, πως είχε συστήσει στο Πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν το Ίδρυμα Red Matterhorn Foundation και ήθελε να αφήσει 33 εκατομμύρια δολάρια στα εξής νοσοκομεία και ιδρύματα: το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, το Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ», το ΚΑΤ, το Ίδρυμα Βιοϊατρικής Έρευνας Ακαδημίας Αθηνών. Μέσα στον φάκελο της επιστολής παρατίθενται και τα στοιχεία του Ιδρύματος Red Matterhorn Foundation, το καταστατικό του, από το οποίο, κατά τον επιστολογράφο, προκύπτουν οι εντολές του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου.

Πηγές της Προεδρίας αναφέρουν στο protothema.gr, ότι η Προεδρία έπραξε το αυτονόητο και έστειλε την επιστολή αλλά και όλα τα σχετικά έγγραφα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους που εκπροσωπεί τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής του Νομικού Γραφείου της Προέδρου, Κωνσταντίνος Κασούλης, προώθησε στην Προεδρεύουσα Αντιπρόεδρο, κ. Πανταζή την ανώνυμη επιστολή και όλα τα σχετικά έγγραφα. «Παρακαλείσθε να εξετάστε αν ενδείκνυνται περαιτέρω ενέργειες», καταλήγει.

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους καλείται πλέον να ερευνήσει και να ελέγξει την αξιοπιστία της επιστολής, αν δηλαδή ο ανώνυμος συγγραφέας λέει αλήθεια. Σε αυτή την περίπτωση, θεωρείται πιθανό το Νομικό Συμβούλιο να διεκδικήσει, όπως οφείλει, τα δικαιώματα του κράτους και να λάβουν το ποσό των 33 εκατομμυρίων δολαρίων τα νοσοκομεία και τα ιδρύματα που, ήθελε – σύμφωνα πάντα με την επιστολή – ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος αλλά και η σύζυγός του, Ευανθία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις στο Αιγαίο-Ενημέρωση Αμερικανών Γερουσιαστών από τον κ. Ιωάννη Σιτιλίδη για τα τουρκικά τερτίπια στο Αιγαίο

Αναφέρθηκε το ζήτημα της ΑΟΖ , το FIR Αθηνών και οι τομείς έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο-Είμαστε πολύ κοντά σε...