Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Φωτιά σε δασική έκταση στη Χίο που προκλήθηκε από τροχαίο: Εκκενώθηκαν τα χωριά Διευχά και Κατάβαση- Στη μάχη με τις φλόγες εννέα εναέρια μέσα (Βίντεο)

Μάχη με τις φλόγες έδιναν όλο το βράδυ οι κάτοικοι και οι πυροσβέστες της Χίου, καθώς μεγάλη φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής στο χωριό Κατάβαση.

Η φωτιά στη Χίο ξέσπασε μετά από τροχαίο που σημειώθηκε στην περιοχή και πήρε γρήγορα μεγάλη έκταση. Σημειώνεται πως μετά τα μεσάνυχτα δόθηκε εντολή εκκένωσης μέσω του 112.

Συγκεκριμένα, μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Διευχά και Κατάβαση Χίου προκειμένου να απομακρυνθούν προς Βολισσό.

Το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Διευχά και Κατάβαση απομακρυνθείτε προς Βολισσό. Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».


Ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής


Η πυρκαγιά πήρε μεγάλες διαστάσεις και καίει δάσος της περιοχής, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 90 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένων και 10 πυροσβεστών που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς στο νησί από τη Λέσβο και 27 που έφτασαν αεροπορικώς από την Αθήνα. Ακόμη, 18 οχήματα και πλέον με το πρώτο φως της ημέρας, 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για τον συντονισμό τους. Στις επιχειρήσεις συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες αλλά και υδροφόρες ΟΤΑ.

Κατόπιν επικοινωνίας με κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, δόθηκε εντολή για σχηματισμό 2 δικογραφιών:

  • Μια δικογραφια από το ΑΤ Καρδαμύλων για το τροχαίο ατύχημα
  • Μια δικογραφία από ΠΥ Χίου για εμπρησμό από αμέλεια με κατηγορούμενο τον οδηγό του οχήματος. Δόθηκε εντολή να συλληφθεί και να κρατηθεί, ώστε να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...