Predator
Κοινωνία

Με έδρα την Ελλάδα οι εταιρείες μέσω των οποίων αποστάλθηκαν τα μηνύματα του Predator

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» με τίτλο «Τα sms του Predator και τα κανάλια αποστολής τους» αναφέρεται καταρχάς στις ήδη γνωστές εξελίξεις και στον εντοπισμό από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, sms που σχετίζονταν με απόπειρες εγκατάστασης κατασκοπευτικού λογισμικού προς χρήστες κινητής τηλεφωνίας. 

Τώρα, η «Κ» έρχεται να προσθέσει ότι για την αποστολή των επίμαχων sms έχουν χρησιμοποιηθεί τρεις εταιρείες - sms centers με έδρα την Ελλάδα. Τονίζεται ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα γραπτά μηνύματα έχουν αποσταλεί από τρεις εταιρείες του εξωτερικού και κατέληξαν σε κινητά-στόχους μέσω των sms centers στην Ελλάδα, σε μια «προφανή προσπάθεια να καταστεί περίπλοκη τυχόν έρευνα για να βρεθούν τα ίχνη των αποστολέων».

Όπως τονίζει το δημοσίευμα, για την πληρωμή της υπηρεσίας μαζικής αποστολής μηνυμάτων από τις τρεις εταιρείες στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκαν τρεις προπληρωμένες κάρτες. Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έλαβε τα στοιχεία των κατόχων των καρτών τα οποία και στη συνέχεια διαβίβασε στους δύο εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση.

Όπως αποκαλύπτεται δύο από τις προπληρωμένες κάρτες έχουν αγοραστεί από άτομα με στοιχεία «Κωνσταντίνος" Κοσμίδης» και «Δημοσθένης Καλέλης» οι οποίοι φαίνεται να διαμένουν ο πρώτος στην οδό Λομβάρδου και ο δεύτερος στην οδό Κίου στην Αθήνα». Τονίζεται ωστόσο,  ότι η έως τώρα έρευνα έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα εν λόγω ονόματα «δεν αντιστοιχούν σε πραγματικά πρόσωπα».


 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ