Κοινωνία

Πάτρα: Ένας 33χρονος νεκρός και 4 σοβαρά τραυματίες- Πληροφορίες για εγκλωβισμένα άτομα

Ένας 33χρονος είναι ο νεκρός από την πτώση της γέφυρας στα Μποζαΐτικα της Πάτρας, στην περιοχή Χάραδρο. Ακόμη 12 τραυματίες έχουν νοσηλευτεί στο νοσοκομείο, με τέσσερις από αυτούς να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με μαρτυρίες, υπάρχουν και άλλα θύματα κάτω από τη γέφυρα. 

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, με εξαίρεση έναν τραυματία που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας». 

Σύμφωνα με το pelop.gr, στο συγκεκριμένο σημείο γίνονταν έργα εδώ και δύο χρόνια. Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 με κόστος 6.517.287,49 ευρώ για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής (Β601 και Κ635). Οι γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών.

Υπάρχουν κι άλλα θύματα

«Γλίτωσα από θαύμα. Ήμουν και εγώ από κάτω. Ήμουν στη γωνία και γλίτωσα από θαύμα» δήλωσε ένας Ρομ που ήταν στο σημείο. Στο σημείο, όπως είπε, ήταν και αρκετοί άλλοι Ρομά που βρίσκονται πεθαμένοι κάτω από το μπετό.

Εμφανώς ταραγμένος, ο άνθρωπος με σκόνες στο πρόσωπο περιέγραψε τις δραματικές στιγμές μετά την κατάρρευση της γέφυρας. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ακούγονται φωνές κάτω από τη γέφυρα, ενώ η επιχείρηση απεγκλωβισμού των ανθρώπων βρίσκεται σε εξέλιξη. Στις έρευνες χρησιμοποιείται και drone.

H τοπική ιστοσελίδα The Best μετέδωσε βίντεο από το σημείο της κατάρρευσης στην περιοχή Μποζαϊτικα. Σε αυτό φαίνεται να έχει πέσει τμήμα της γέφυρας και ένα σκαπτικό μηχάνημα που βρισκόταν επάνω σε αυτή. 


 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ