Κοινωνία

Ασβεστοχώρι: Εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς

Εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής την 26η Ιουλίου του 1944 πραγματοποιήθηκε από τον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, νωρίτερα την Κυριακή (23/7).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Σήμερα ο δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη τίμησε την 79η επέτειο από την εκτέλεση των 20 παλικαριών στο Ασβεστοχώρι από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Ήταν το σκληρό πρόσωπο του ναζισμού, δύο μόλις μήνες πριν το Ολοκαύτωμα, στις 2 Σεπτεμβρίου στον Χορτιάτη» τόνισε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

«Για εμάς παραμένουν αθάνατοι στην ψυχή μας και η θυσία τους μας οδηγεί στα ιδανικά της ελευθερίας και της πατρίδας. Ποτέ ξανά φασισμός και ναζισμός» υπογράμμισε ο κ. Καϊτεζίδης.

Με αφορμή τη θλιβερή επέτειο, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου τελέστηκε Αρχιερατικό Μνημόσυνο και στη συνέχεια στο μνημείο που έχει ανεγερθεί για τα θύματα, στον τόπο εκτέλεσής τους, στη λεωφόρο Παπανικολάου μεταξύ Ασβεστοχωρίου και Εξοχής τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, κατατέθηκαν στεφάνια και απευθύνθηκαν χαιρετισμοί από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πυλαίας- Χορτιάτη και πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλη Γεράνη και την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ