Κοινωνία

Νέες εκπτώσεις άνω των 20% στα ακτοπλοϊκά ανακοίνωσαν οι εταιρείες

Οι ακτοπλόοι προχώρησαν σε παροχή εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που φτάνει και ξεπερνά το 20%, μετά και από το σχετικό κάλεσμα της κυβέρνησης.

Για το αυξημένο κόστος των εισιτηρίων είχε ερωτηθεί σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναφέροντας ότι "η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει κανένα τέτοιο ζήτημα όπως αυτό -που είναι πολύ σημαντικό - στην τύχη του, με άμεσες παρεμβάσεις, είτε σαν αυτές που έγιναν στην ενέργεια και καλύφθηκαν οι αυξήσεις, είτε στην ακρίβεια τροφίμων".

Μετά τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου την Τρίτη 11 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν δύο διαδοχικές συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου εκ των οποίων στη μία συμμετείχαν και εκπρόσωποι των ακτοπλόων με τη συμμετοχή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και συναρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων.

Στη σύσκεψη ζητήθηκε από τους ακτοπλόους ότι θα πρέπει δείξουν την απαραίτητη ευαισθησία προς τους Έλληνες και να μειώσουν τα ναύλα, δίνοντας ελκυστικά πακέτα τιμών μέχρι το τέλος του καλοκαιριού στις δημοφιλείς γραμμές.

Οι ακτοπλόοι επικαλέστηκαν τη μεγάλη αύξηση του λειτουργικού κόστους εξαιτίας του πληθωρισμού και των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο κλάδος των θαλάσσιων μεταφορών, ωστόσο συμφώνησαν ότι θα μεταφέρουν στα μέλη τους τη συγκεκριμένη κυβερνητική πρόταση και από εκεί και πέρα θα είναι στην ευθύνη της κάθε εταιρείας η εμπορική πολιτική που θα ακολουθήσει.

Μάλιστα συμφωνήθηκε ότι εκπτωτική πολιτική που θα ανακοινωθεί θα πρέπει να αφορά συγκεκριμένες γραμμές κορμού, δηλαδή που να έχουν αφετηρία ή άφιξη στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας.

Στελέχη της ακτοπλοϊκής αγοράς ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αυτή τη στιγμή "μπορεί να υπάρχει μία μείωση της τιμής των καυσίμων κατά 30% με 35% αλλά το λειτουργικό κόστος της ακτοπλοΐας εξακολουθεί να παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα". 

Απέδωσαν επίσης την αύξηση αυτή στο κόστος των ασφαλίστρων των πλοίων που λόγω παλαιότητας των πλοίων έχει φθάσει στα ύψη, στα έξοδα επισκευής συντήρησης και προμήθειας πρώτων υλών λόγω του αυξανόμενου παγκόσμιου πληθωρισμού, στην αύξηση του εργασιακού κόστους αλλά και των χρηματοοικονομικών εξόδων των εταιρειών από τραπεζικά δάνεια.

Τέλος, τόνισαν ότι " οι όποιες αυξήσεις έγιναν στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ήταν μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2022 και από τότε δεν έχει ξαναυπάρξει". 

Ήδη πάντως μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες προχώρησαν στην παροχή εκπτώσεων προς τη μέση ελληνική οικογένεια, ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με ανάρτησή του διαδίκτυο ανέφερε ότι :"Οι κινήσεις της κυβέρνησης για φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια έπιασαν τόπο. Ήδη μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες ανακοίνωσαν ένα γενναίο πακέτο προσφορών και εκπτώσεων για τις ελληνικές οικογένειες που θέλουν να μετακινηθούν στα νησιά."

Συγκεκριμένα η Attica Group ανακοίνωσε έκπτωση 20% σε οικογένειες και παρέες 3 έως 5 ατόμων σε οικονομική θέση και αριθμημένα καθίσματα με ένα Ι.Χ. για ταξίδια από τη Δευτέρα 17/7/23 έως την Κυριακή 10/9/23 σε όλα τα δρομολόγια από Πειραιά για τα ελληνικά νησιά τόσο στο δρομολόγια μετάβασης όσο και στα δρομολόγια επιστροφής.

Προσφέρει έκπτωση 50% στα εισιτήρια Κοινωνικού Τουρισμού για όλους τους προορισμούς του Ομίλου σε Κυκλάδες, Σαρωνικό, Δωδεκάνησα, Βόρειο Αιγαίο, Σποράδες και Κρήτη, αλλά και 40% έκπτωση έως 30/9/23 στα εισιτήρια επιβατών και Ι.Χ. σε όσους επιλέξουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές τα νησιά Λέρο, Κω, Χίο, Λέσβο και Σάμο σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος HOTEL & FERRY.

Επίσης ανακοίνωσε αύξηση από 40.000 σε 100.000 των εκπτωτικών εισιτηρίων αξίας 20 ευρώ, αλλά και αύξηση της παροχή έκπτωσης 20% σε 125.000 εισιτήρια οικονομικής θέσης σε πάνω από 5.000 δρομολόγια στους νησιωτικούς προορισμούς του Ομίλου.

Μινωϊκές Γραμμές ανακοίνωσαν την παροχή έκπτωσης 20% σε οικογένειες και παρέες για την Κρήτη και τη Μήλο.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της στα ήδη προσφερόμενα οικογενειακά πακέτα 4 ατόμων σε καμπίνες, με ή χωρίς αυτοκίνητο, προστίθεται η έκπτωση 20% στην οικονομική θέση για οικογένειες και παρέες 3 ατόμων και άνω (στην ίδια κράτηση), με ή χωρίς αυτοκίνητο, στα πολυτελή πλοία KNOSSOS PALACE & FESTOS PALACE. Η έκπτωση ισχύει για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν έως και 30/09/2023.

Επίσης η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ήταν η πρώτη που από τις 29 Ιουνίου προσφέρει 20% έκπτωση στη Γραμμή των Κυκλάδων, για ταξίδια έως 30/09/2023, με το πολυτελές High Speed Catamaran SANTORINI PALACE, με προορισμούς τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Πάρο, τη Σύρο, τη Νάξο ή την Τήνο, από τον Πειραιά ή από το Ηράκλειο, καθώς και στις ενδοκυκλαδικές διαδρομές. Η συγκεκριμένη έκπτωση ισχύει για αγορές εισιτηρίων έως την Κυριακή 16/07/2023 και λειτουργεί αθροιστικά στις προσφερόμενες εκπτώσεις της εμπορικής πολιτικής της εταιρείας. Μετά τη λήξη της υπάρχουσας προσφοράς, η εταιρεία θα επανέλθει με νεότερο δελτίο τύπου για τη νέα προσφορά που θα ισχύσει από τη Δευτέρα 17/07/2023.

Η SEAJETS του πλοιοκτήτη Μάριου Ηλιόπουλου από 18 Ιουλίου έως 18 Σεπτεμβρίου προσφέρει έκπτωση σε τετραμελείς οικογένειες με το όχημά τους κατά 30% στα εισιτήρια μετ' επιστροφής.

Για τους πολύτεκνους ισχύει η έκπτωση 50%. Επίσης ανακοίνωσε έκπτωση 20% στους μόνιμους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου και για τους μόνιμους κατοίκους Δωδεκανήσων 40% στη γραμμή Σητεία - Δωδεκάνησα. 

Η Golden Star Ferries πέραν από τις υποχρεωτικές εκπτώσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία η εταιρεία ανακοίνωσε έκπτωση 20% με τα συμβατικά της πλοία, για το διάστημα από 17 Ιουλίου έως και 10 Σεπτέμβρη, κάθε Τρίτη, σε ατομικά εισιτήρια ( οικονομική & διακεκριμένη θέση καθώς και αεροπορικού τύπου κάθισμα), σε αυτοκίνητα και δίκυκλα.

Η Fast Ferries θέλοντας να συνεισφέρει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στα νησιά που εξυπηρετεί με τα δρομολόγιά της αναφέρει ότι θεσπίζει "ημέρα εκπτωτικού ναυλολογίου".

Από 19/7/2023 και έως 6/9/2023 κάθε Τετάρτη η Fast Ferries θα προσφέρει εκπτωτικό ναυλολόγιο μειωμένο κατά 20% σε όλα της τα δρομολόγια από Ραφήνα προς 'Ανδρο, Τήνο, Μύκονο, Νάξο καθώς και στα δρομολόγια της επιστροφής προς Ραφήνα.

Η έκπτωση ισχύει σε όλες τις διαδρομές από/προς Ραφήνα, για όλες τις θέσεις επιβατών, καθώς και στα εισιτήρια ΙΧ επιβατικών οχημάτων και μοτοσυκλετών.

Την πολιτική των εκπτώσεων δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες ακτοπλοϊκές εταιρίες για το επόμενο διάστημα έως το τέλος του καλοκαιριού. Μάλιστα πολλές από αυτές πριν ακόμα ζητηθεί η πολιτική στήριξης των οικογενειών είχαν στα ταξιδιωτικά τους πακέτα ήδη εκπτωτική πολιτική για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...