Κοινωνία

Επεισόδιο με διακινητή στην Κω: Καταδίωξη και βολές από το Λιμενικό

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας από το Λιμενικό, εντοπίστηκε ταχύπλοο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή «ΛΑΜΠΗ» στην Κω, από το οποίο νωρίτερα είχαν αποβιβαστεί μετανάστες σε παραλία.

Ο χειριστής του συγκεκριμένου σκάφους, αντιλήφθηκε την παρουσία του Λιμενικού, επιχείρησε αναστροφή και κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα προς τα τουρκικά παράλια.

Ακολούθησε καταδίωξη, με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, με τα οποία ο χειριστής δεν συμμορφώθηκε, ενώ προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς και επανειλημμένες απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη συνέχεια το Λιμενικό προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους.

Ο χειριστής του Τ/Χ περισυνελέγη από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους και μεταφέρθηκε στον λιμένα ν. Κω, όπου οι προαναφερθέντες αλλοδαποί τον αναγνώρισαν και τον υπέδειξαν ως διακινητή του σκάφους που τους μετέφερε.

Από το Λιμεναρχείο Κω, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 31χρονος διακινητής, για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 (Κώδικας Μετανάστευσης), του άρθρου 187 του Π. Κ. (Εγκληματική οργάνωση), του άρθρου 306 Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο) και του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα) όπως ισχύει, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω μέσο διακίνησης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τρομερή αποκάλυψη με αριθμούς-Οι Βρυξέλλες δίνουν τεράστια κονδύλια στον Ερντογάν που τα χρησιμοποιεί για να απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο Α.Μποζκούρτ εκθέτει Ελλάδα και ΕΕ για τα δις ευρώ που δίνονται στην Τουρκία και πάνε σε Τζιχαντιστές και παρακράτος
Μέση Ανατολή 0

Γιατί έφυγαν 50.000 Ρώσοι από την Τουρκία σε λίγους μήνες; Ο Ερντογάν ξαφνικά μειώνει την αγορά του πάμφθηνου ρωσικού φυσικού αερίου

Υπάρχει εκτίμηση για προσκόλληση στις ΗΠΑ παρά την πρόσφατη άρνηση Μπάιντεν-Όλα αυτά σημαίνουν κίνδυνο στο Αιγαίο για...