Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Αυτός είναι ο παιδόφιλος παρουσιαστής του BBC: Έστελνε φωτογραφίες του σε παιδάκια

Σταματημό δεν έχουν οι αποκαλύψεις για τη ζωή του Έντουαρντς με συναδέλφους του να ισχυρίζονται ότι έχουν παρενοχληθεί από τον ίδιο και τη σύζυγο του επίσης να τον "καίει" αναφέροντας πως πλήρωσε έναν έφηβο για να του στείλει άσεμνες φωτογραφίες.

 «Δύσκολη μέρα για το BBC», λέει υπάλληλος
 

Ένας νυν εργαζόμενος δήλωσε ότι τον «έλουσε κρύος ιδρώτας» όταν έλαβε μηνύματα σχετικά με την εμφάνισή του, ενώ ένας πρώην υπάλληλος ισχυρίστηκε ότι τα μεταμεσονύκτια μηνύματα που του έστελνε περιείχαν «φιλιά» και ήταν μια ξεκάθαρη «κατάχρηση εξουσίας» από τον κεντρικό παρουσιαστή ειδήσεων.

Άλλοι υπάλληλοι δήλωσαν απόψε στο BBC ότι ο 61χρονος Έντουαρτς τους είχε στείλει «ανάρμοστα μηνύματα», παραδέχτηκαν όμως ότι ουδέποτε είχαν παραπονεθεί.


Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά την αποκάλυψη της συζύγου του Έντουαρτς, Βίκι Φλιντ, ότι είναι ο παρουσιαστής που κατηγορείται ότι πλήρωσε 35.000 λίρες σε έναν έφηβο με αντάλλαγμα άσεμνες φωτογραφίες.


Διαβάστε εδώ όλα όσα ανακοίνωσε η σύζυγος του παρουσιαστή Βίκι Φλιντ

Η βρετανική αστυνομία είπε ότι δεν ερευνά πλέον τις κατηγορίες εναντίον του έμπειρου παρουσιαστή του BBC ως «ποινικό αδίκημα».

Συγκλονισμένοι δηλώνουν στο BBC
Υψηλόβαθμο στέλεχος του BBC δήλωσε σχετικά: «Το σοκ είναι τεράστιο μετά από τόσες μέρες και όλα συνέβησαν τόσο ξαφνικά. Είμαστε πραγματικά αναστατωμένοι και συγκλονισμένοι».

Η ειδική ανταποκρίτρια του BBC News, Λούσι Μάνινγκ, δήλωσε: «Υπάρχουν ερωτήματα για τα αφεντικά του BBC σχετικά με την κουλτούρα στην αίθουσα ειδήσεων και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να διατυπώνονται παράπονα και τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αισθάνονται άνετα ή όχι να τα διατυπώνουν».


Δύο από τα τρία άτομα δήλωσαν ότι αισθάνονται ότι δεν αισθάνονταν άνετα για να μιλήσουν.

Διαβάστε εδώ ποιος είναι ο Χιου Έντουαρτς

«Πρόκειται για κάποιον που είναι πολύ πιστός στο BBC και πιστεύει ότι δεν είναι πρόβλημα μόνο για το BBC αλλά για ολόκληρη τη βιομηχανία. Το BBC απάντησε απόψε λέγοντας ότι ενθαρρύνει το προσωπικό να μιλήσει».

Η Μάνινγκ αποκάλυψε κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ της: «Ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα εδώ στην αίθουσα ειδήσεων του BBC, μερικά από τα πράγματα που έπρεπε να αναφέρουμε ήταν δύσκολο να ακουστούν. Η αστυνομία δεν βρήκε κανένα στοιχείο εγκληματικής ενέργειας, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να αντιμετωπίσει το BBC».

«Πιστεύουν ότι τα μηνύματα ήταν ανάρμοστα, ιδίως επειδή ο παρουσιαστής ήταν διακεκριμένος συνάδελφος. Το BBC έχει δει τα μηνύματα. Ο υπάλληλος δεν έχει υποβάλει ακόμη επίσημη καταγγελία λόγω της επιθυμίας του να παραμείνει ανώνυμος, αλλά μπορεί και να το κάνει. Ένας άλλος εργαζόμενος του BBC και ένας πρώην εργαζόμενος είπαν ότι έλαβαν ανάρμοστα μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία τους έκαναν να αισθάνονται άβολα. Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία απάντηση από τους δικηγόρους του παρουσιαστή».
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...