Κοινωνία

Φρένο στην αισχροκέρδια των ακτοπλοικών εξετάζει η κυβέρνηση

Το αυξημένο κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, αναμένεται να συζητηθεί στη διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, το απόγευμα της Τρίτης (11/07), ενώ θα εξεταστεί η αξιοποίηση όλων των μέτρων που βρίσκονται στην εργαλειοθήκη της κυβέρνησης, προκειμένου να μπει «φρένο» στην ακρίβεια.


Το ζήτημα της αισχροκέρδειας στους ναύλους των πλοίων που εκτελούν τις ακτοπλοϊκές γραμμές προς τα νησιά τίθεται επί τάπητος σήμερα στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα δώσουν το «παρών» ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης.


Την Τετάρτη, δε, αναμένεται να κληθούν στο Μαξίμου οι εκπρόσωποι των ακτοπλόων, προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους και να αναζητηθούν λύσεις κατά της αισχροκέρδειας με τα εισιτήρια.


Ήδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών έκανε λόγο για παρέμβαση της κυβέρνησης, με στόχο ληφθούν μέτρα εν όψει της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, κατά τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου θα αποφασιστεί το είδος της κυβερνητικής παρέμβασης. Δηλαδή, εάν θα πρόκειται για κάποιου τύπου pass, ή εάν θα πρόκειται για κάποια επιδότηση για τις άγονες γραμμές.


Η κυβερνητική σύσκεψη και παρέμβαση έχει στόχο «να εξετάσουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τις ακτοπλοϊκές τιμές και τα εισιτήρια», είπε με τη σειρά του ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM. «Προφανώς, εκεί βλέπουμε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που καταγράφονται κάποιες σημαντικές αυξήσεις. Εδώ πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ' όψιν ότι οι τιμές των καυσίμων έχουν πέσει. Πρέπει να δοθούν κάποιες εξηγήσεις από την ακτοπλοϊκή αγορά, γιατί υπάρχουν αυξήσεις», τόνισε ο κ. Σκέρτσος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...