Κοινωνία

Γαλλία: Τεράστια κινητοποίηση για τη διάσωση αγοριού δύο ετών που χάθηκε το Σάββατο


Για τον εντοπισμό του έχουν κινητοποιηθεί ελικόπτερα, drones εξοπλισμένα με θερμικές κάμερες και σκυλιά ανιχνευτές .

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Γαλλία για τον εντοπισμό ενός δίχρονου αγοριού, τα ίχνη του οποίου εξακολουθούν να αγνοούνται από το Σάββατο.

Το παιδί εξαφανίστηκε από χωριό στα νότια της χώρας.

Όπως μεταδίδει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», ο Εμίλ έπαιζε στον κήπο των παππούδων του το απόγευμα του Σαββάτου, στο χωριό Λε Βερνέτ, που βρίσκεται μεταξύ της Γκρενόμπλ και της Νίκαιας.


«Η οικογένειά του ετοιμαζόταν να πάει μια εκδρομή και από το απόγευμα της 8ης Ιουλίου [ενν. Το Σάββατο] ο μικρός παραμένει άφαντος», δήλωσε ο Φρανσουά Μπαλίκ, δήμαρχος του χωριού, μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση.

Οι παππούδες του συνειδητοποίησαν ότι ο Εμίλ δεν ήταν πια στον κήπο, όταν πήγαν να τον βάλουν στο αυτοκίνητο για να φύγουν.

Ωστόσο, ο παππούς του εκτιμά ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο μικρός έχει απαχθεί.


Ζούμε σ΄ένα μικρό χωριό με περίπου 20 σπίτια, είμαστε 125 κάτοικοι και τα βλέπουμε όλα. Θα μπορούσε να είχε διανύσει κάποια απόσταση και ίσως να είχε χαθεί ή να κρυβόταν», τόνισε.

Όταν οι παππούδες του Εμίλ αντιλήφθηκαν ότι το αγοράκι έχει εξαφανιστεί, ειδοποίησαν τις αστυνομικές αρχές και αμέσως ξεκίνησε μια τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του, με τη συμμετοχή χωροφυλάκων, πυροσβεστών αλλά και κατοίκων της περιοχής.

«Ομάδες έρευνας και διάσωσης, με ελικόπτερα, drones εξοπλισμένα με θερμικές κάμερες μαζί με σκυλιά ανιχνευτές “χτενίζουν” την ευρύτερη περιοχή τις τελευταίες ώρες, ωστόσο ακόμη δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος του, παρότι η έρευνα έχει καλύψει περισσότερα από 1.200 στρέμματα», σχολιάζει ο γαλλικός Τύπος που παρακολουθεί με έντονο ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Liberation», τις τελευταίες ώρες, η φωτογραφία του ξανθού Emile S. κάνει το γύρο των social media ζητώντας πληροφορίες απ΄όσους είδαν πιθανότατα το μικρό αγόρι να περιπλανάται στην περιοχή.

«Από το Σάββατο 8 Ιουλίου, έχουν κινητοποιηθεί σχεδόν 300 εθελοντές, διασώστες, πυροσβέστες, χωροφύλακες, ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και σκύλους για να τον βρουν».


Οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι η κοιλάδα στο χωριό, περιβάλλεται από δάση την προτιμούν οι λάτρεις της πεζοπορίας με τον εισαγγελέα να αναφέρει ότι δύο άτομα είδαν τον Εμίλ να φεύγει από το σπίτι του παππού και της γιαγιάς, κι «έκτοτε να χάνονται τα ίχνη του».

Παρά το γεγονός ότι είναι μόλις δύο ετών, ο δήμαρχος Φρανσουά Μπαλίκ υποστηρίζει ότι το μικρό αγόρι μπορεί να περπατήσει καλά.

Όπως δήλωσε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο «BFMTV», «Ο Εμίλ περπατάει καλά, οπότε μπορεί να καλύψει κάποια απόσταση».

Την ημέρα που εξαφανίστηκε, το αγοράκι φορούσε μπότες πεζοπορίας.

Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες

«Θα συνεχίσουμε την επιχείρηση όλη την ημέρα και με επιπρόσθετα μέσα που μας προσφέρουν οι γειτονικές επαρχίες», τόνισε εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών. «Οι επόμενες 48 ώρες είναι «κρίσιμες αν θέλουμε να μεγιστοποιήσουμε τις πιθανότητες να τον βρούμε. Και θα αξιολογήσουμε εκ νέου τις κινήσεις μας», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ