Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Καρλόβασι - Φωτιά και στα Τέμπη

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (9/7) σε δασική έκταση στο 381ο χλμ Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης στα Τέμπη.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 25 πυροσβέστες με 9 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος, ενώ δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του larissanet, η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από ένα εν κινήσει τροχόσπιτο, στο οποίο το ένα του λάστιχο τυλίχθηκε στις φλόγες με τον οδηγό του να μην το αντιλαμβάνεται έγκαιρα και η πυρκαγιά να εξαπλώνεται στην πλαγιά.

Το τροχόσπιτο σταμάτησε λίγο πριν την διασταύρωση με τα Αμπελάκια, όπου έσπευσε στο σημείο πυροσβεστικό όχημα και έσβησε την φωτιά που είχε προκαλέσει σημαντικές ζημιές στο όχημα.

Υπό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγη ώρα η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Μεγάλη Λάκκα στο Καρλόβασι της Σάμου.

Άμεσα έσπευσαν στην περιοχή 15 οχήματα της πυροσβεστικής με εθελοντές, ενώ κινητοποιήθηκαν και τα εναέρια μέσα, όμως την φωτιά κατάφεραν να σβήσουν οι επίγειες δυνάμεις.

Αρχικό κείμενο

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στα Τέμπη. Οι προσπάθειες των Πυροσβεστών για την κατάσβεση βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη…

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στα Τέμπη κοντά στη Λάρισα. Η πυρκαγιά καίει σε δασική έκταση στο 381ο χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης στα Τέμπη. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gov.gr), για αύριο Δευτέρα (10.7.2023), προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

-Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Καλύμνου, ΠΕ Καρπάθου)
-Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
-Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Λασιθίου, ΠΕ Ηρακλείου, ΠΕ Ρεθύμνου)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Την ίδια ώρα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική στην περιοχή Μεγάλη Λάκκα στο Καρλόβασι.

Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στο 381ο χλμ της Ε.Ο Αθηνών - Θεσσαλονίκης στη Λάρισα και συγκεκριμένα στα Τέμπη

Επίγειες και εναέρειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής σπεύδουν στο σημείο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ