Κοινωνία

Προστασία των αστέγων από τον καύσωνα ζητά το Υπουργείο από τους δήμους της χώρας

Η θερμοκρασία ολοένα και ανεβαίνει πλησιάζοντας στους πρώτους καύσωνες του καλοκαιριού, την ώρα που πολλοί ευάλωτοι συνάνθρωποί μας βρίσκονται εκτεθειμένοι σε κατάσταση αστεγίας. Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, απέστειλε έγγραφο προς όλους τους δήμους της χώρας, σήμερα 5 Ιουλίου, προκειμένου να αποτραπεί η έκθεση των αστέγων σε κίνδυνο.

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε να οριστούν από τον εκάστοτε δήμο οι κλιματιζόμενοι χώροι, οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι για διημέρευση και προσβάσιμοι τουλάχιστον κατά τις ώρες από τις 10:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ. κατά τις ημέρες με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.
Για τους αστέγους που διαβιούν σε εξωτερικούς χώρους και δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση της παραπάνω υπηρεσίας, συστήνεται επιπλέον η ενημέρωσή τους για τις οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/kaysonas, καθώς και για τη διανομή φιαλών νερού και ειδών πρώτης ανάγκης.

Επίσης, επισημάνθηκε η ανάγκη για συνεργασία των δήμων με άλλες υπηρεσίες και με φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, ιδίως ως προς την ενεργοποίηση εθελοντών, με στόχο τη δημιουργία δικτύου παροχής υπηρεσιών έκτακτης παρέμβασης σε ευπαθείς ομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το meteo.gr, έχει ανακοινωθεί προειδοποίηση υψηλών θερμοκρασιών για τις πόλεις της Αθήνας και της Λάρισας, μέχρι και την Παρασκευή 7 Ιουλίου. 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις στο Αιγαίο-Ενημέρωση Αμερικανών Γερουσιαστών από τον κ. Ιωάννη Σιτιλίδη για τα τουρκικά τερτίπια στο Αιγαίο

Αναφέρθηκε το ζήτημα της ΑΟΖ , το FIR Αθηνών και οι τομείς έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο-Είμαστε πολύ κοντά σε...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Κρύος ιδρώτας έλουσε τον Ζελένσκυ από την ρωσική προέλαση-Δημιουργούνται νέες Ταξιαρχίες από λιποτάκτες για να σώσουν το Κίεβο

Τσετσένοι κομάντος ως εμπροσθοφυλακή των Ρώσων στο Χάρκοβο-Οι Ουκρανοί μεταφέρουν δυνάμεις από τη Χερσώνα και την...