Κοινωνία

Έφοδος της Interpol για παράνομα στοιχήματα

Περισσότερες από 20 «εφόδους» σε γραφεία, σπίτια και άλλους χώρους, πραγματοποίησε η Interpol σε συνεργασία με την οικονομική αστυνομία, σχετικά με υπόθεση παράνομων στοιχημάτων, κατάσχοντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και ατζέντες.

Η επιχείρηση έγινε υπό άκρα μυστικότητα, ενώ προετοιμαζόταν επί μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες. Στόχος της Interpol είναι να αντιμετωπίσει το παράνομο στοίχημα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ επιπλέον χώρες που έχουν μπει στο στόχαστρο είναι η Αυστρία, η Τσεχία, η Σλοβενία και η Σλοβακία.

Οι έρευνες φέρονται να αφορούν σε παιχνίδια της Super League 2 με τους εμπλεκόμενους να  είναι κυρίως άτομα που σχετίζονται με ομάδες της συγκεκριμένης ποδοσφαιρικής κατηγορίας, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο εμπλοκής ακόμα και στελεχών διοικήσεων ΠΑΕ.

Τα κινητά τηλέφωνα και οι υπολογιστές που κατασχέθηκαν την περασμένη Παρασκευή θα μεταφερθούν για εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, όπου υπάρχει δυνατότητα ακόμα και ανάκτησης δεδομένων που έχουν διαγραφεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ