Κοινωνία

Συλλήψεις για επικίνδυνα προϊόντα μπότοξ και υαλουρονικών

Τα προϊόντα αυτά φέρεται να προμηθεύονταν σε κέντρα αισθητικής όλης της Ελλάδας αλλά και στην Πολωνία, ενώ ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης χαρακτηρίστηκε μία 54 γυναίκα από την Κύπρο. Σύμφωνα με την καταγγελία θύματος των συγκεκριμένων θεραπειών που έγινε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, η γυναίκα αυτή προμηθευόταν τα προϊόντα από την Τουρκία σε πολύ χαμηλή τιμή και τα μεταπωλούσε σε κέντρα αισθητικής και γιατρούς της Ελλάδα και του εξωτερικού.

Όπως ανέφερε στην καταγγελία της, η προμήθεια γινόταν αργά το βράδυ στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου και τα προϊόντα μεταφέρονταν μέσα σε μικρό ψυγείο το οποίο βρισκόταν κάτω από το κιβώτιο ταχυτήτων. Ύστερα αποθηκεύονταν σε χώρο της Αττική και διαφημίζονταν μέσω της σελίδας που διατηρούσε στα σόσιαλ μίντια σε τιμές χαμηλές συγκριτικά με τα αυθεντικά φαρμακευτικά προϊόντα. Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, υπήρχαν μέρες που πωλούσε τέσσερα με πέντε δέματα αξίας 120 έως και 850 ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ανέφερε πως η γυναίκα που συνελήφθη για την υπόθεση, δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2019 στην παράνομη διακίνηση μη εγκεκριμένων φαρμακευτικών και ιατροτεχνολογικών σκευασμάτων (botox, σκευασμάτων υαλουρονικού οξέως κ.α.) καθώς και μη πιστοποιημένων μασκών αισθητικής προσώπου. Μάλιστα, είχε βραβευτεί το 2021 για την πορεία της στο χώρο. Στην παράνομη αυτή δραστηριότητα είχε ενταχθεί προ μηνός περίπου και ένας άνδρας που επίσης συνελήφθη και ο οποίος είχε τον ρόλο του διανομέα.

Τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας κατάφεραν να εντοπίσουν ένα πακέτο, με εννέα χιλιάδες ευρώ σε χαρτονομίσματα, το οποίο έστειλε στην Πολωνία η 54χρονη, αλλά και παραστατικά για τις αγοραπωλησίες της τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Από τις έρευνες που έγιναν στον αποθηκευτικό χώρο και σε σπίτι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 226 φαρμακευτικά και ιατροτεχνολογικά σκευάσματα (botox, σκευάσματα υαλουρονικού οξέως κ.α.),
  • 160 συσκευασίες μασκών αισθητικής,
  • 3.910 ευρώ και
  • πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.


Τα κατασχεθέντα φαρμακευτικά σκευάσματα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 40.000 ευρώ, θα αποσταλούν στον Ε.Ο.Φ. για εργαστηριακή εξέταση και φύλαξη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ