Κοινωνία

Κως: Αγώνας δρόμου γίνεται από τα στελέχη των εγκληματολογικών εργαστηρίων για «δείξουν» τον δολοφόνο της Αναστάζια

Αγώνας δρόμου γίνεται από τα στελέχη των εγκληματολογικών εργαστηρίων προκειμένου αύριο που αναμένεται να απολογηθεί στην ανακρίτρια της Κω ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές να έχει στα χέρια της όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να διαπιστωθεί εάν μπορεί να στοιχειοθετηθεί και η κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκτός από αυτή της αρπαγής της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία που βρέθηκε νεκρή το απόγευμα της Κυριακής.

Ο 32χρονος αρνείται πως έχει την οποιαδήποτε εμπλοκή στη δολοφονία της 27χρονης το πτώμα της οποίας βρέθηκε σε σακούλα σε θαμνώδη περιοχή, κάτω από ένα σωρό από κλαδιά και ξερά χόρτα ενώ ήταν ημίγυμνη. Από τη νεκροψία - νεκροτομή στη σορό της 27χρονης, διαπιστώθηκε πως ο θάνατος οφείλεται σε δολοφονική ενέργεια.

Η σορός της άτυχης γυναίκας ήταν σε προχωρημένη σήψη και επρόκειτο για ένα πολύ βίαιο θάνατο, όπως αναφέρει ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό. Σύμφωνα με πληροφορίες, που προκύπτουν από τα ευρήματα του ιατροδικαστή, ο θάνατός της προέκυψε χρονικά τη Δευτέρα ή την Τρίτη, δηλαδή ή την ίδια ή την επόμενη μέρα της εξαφάνισής της. Η κοπέλα είχε μαρτυρικό θάνατο που προέκυψε από ασφυξία.

Η σακούλα, το σεντόνι με το οποίο τυλίχθηκε το άψυχο κορμί της αλλά και δείγματα γενετικού υλικού που έχουν συγκεντρωθεί θα εξεταστούν ενώ οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι μπορούν να αντλήσουν αξιοποιήσιμα στοιχεία για την υπόθεση μέσα από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και από την ανάλυση των εικόνων από κάμερες ασφαλείας. Χθες ο 28χρονος Πολωνός σύντροφος του θύματος εξετάστηκε δυο φορές, μια νωρίς το μεσημέρι και μια αργά το απόγευμα, από την ανακρίτρια αναφορικά με μηνύματα που φέρεται να αντάλλαξε με την 27χρονη λίγο πριν χαθούν τα ίχνη της.

Παρά το γεγονός ότι η συσκευή του κινητού τηλεφώνου της βρέθηκε χωρίς κάρτα sim οι αστυνομικοί βρήκαν τα επίμαχα μηνύματα που έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» τους. Επιπλέον, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι ο 32χρονος φαίνεται από κάμερες ασφαλείας να εισέρχεται στο σπίτι του μαζί με την 27χρονη ενώ δεν φαίνεται να εξέρχονται από αυτό. Ακόμη ερευνάται και ο ρόλος του πακιστανού συγκατοίκου του 32χρονου ο οποίος φέρεται να υποστήριξε αρχικά πως δεν είδε την άτυχη κοπέλα στο σπίτι.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως ο δράστης της δολοφονίας είχε συνεργό για να μεταφέρει το πτώμα στο σημείο που βρέθηκε. Επιπροσθέτως μια σειρά ερωτημάτων προκαλούν οι αναφορές εθελοντών που συμμετείχαν στις έρευνες σύμφωνα με τις οποίες το κινητό τηλέφωνο της κοπέλας αλλά και το πτώμα της βρέθηκαν σε σημεία που είχαν ερευνηθεί ακόμα και με τη συνδρομή drone και δεν είχαν εντοπίσει τότε κάτι.

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι, ζήτησε την έκδοση του υπόπτου στη χώρα. «Είμαι συγκλονισμένος από την άγρια ​​δολοφονία», γράφει. «Ο δράστης πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές συνέπειες. Γι' αυτό θα ζητήσουμε από την Ελλάδα να παραδώσει τον ύποπτο για να δικαστεί σε πολωνικό δικαστήριο και να του επιβληθεί η μέγιστη δυνατή ποινή» ανέφερε ο Μοραβιέτσκι σε ανάρτησή του στο Twitter. Ο αδερφός της Αναστάζια, έκανε δηλώσεις στον ALPHA και ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Σίγουρα δεν πιστεύω ότι ήταν ατύχημα. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Να αποδοθεί δικαιοσύνη. Τα άτομα που το έκαναν πρέπει να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει. Όντως θα ήθελα δέκα λεπτά να συναντηθώ με αυτόν τον άνδρα και να το "τελειώσω" εγώ» είπε. «Η Αναστασία ήταν ένα όμορφο κορίτσι. Στην αρχή νόμιζα ότι την είχαν απαγάγει για να την πάνε σε οίκο ανοχής. Αλλά μετά, όταν ο 32χρονος, που κρατείται, εξήγησε στην αστυνομία ότι συνευρέθηκε μαζί της οικειοθελώς και μετά την άφησε, ήξερα ότι δεν μπορεί να υπάρξει καλό τέλος» δήλωσε από την πλευρά του ο πατέρας της 27χρονης, Αντρέι Ρουμπίνσκι. Σχετικά με τους άνδρες που συναντήθηκε, πριν εξαφανιστεί, εκτίμησε πως «την εξαπάτησαν, περίμεναν να νυχτώσει». «Υποψιάζομαι ότι είχε ήδη δολοφονηθεί εκείνο το βράδυ, από τη Δευτέρα προς Τρίτη. Ήταν καλό κορίτσι, αν και απερίσκεπτο. Νόμιζε ότι όλοι ήταν φιλικοί» σημείωσε. Από την Παρασκευή, όταν η μητέρα της Αναστάζια ετοιμαζόταν να πετάξει για την Ελλάδα ήταν απαισιόδοξος για τις εξελίξεις. «Της το είπα: "Θα πάρεις ένα πτώμα"» εξομολογήθηκε ο Αντρέι Ρουμπίνσκι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ