Κοινωνία

Κακοκαιρία – Καστοριά: Αίτημα του Δήμου να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, ζήτησε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος, καθώς η κακοκαιρία που πλήττει την πόλη τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές και ζημιές.

Η κακοκαιρία προκάλεσε πλημμύρες στην Καστοριά και έχει πλήξει αγροτικές καλλιέργειες. Μάλιστα, υπάρχει κίνδυνος να χαθεί μέχρι και η φετινή παραγωγή. Ιδιαίτερη αναφορά στο αίτημα για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης γίνεται και στην τοπική κοινότητα Κλεισούρας, όπου, μεταξύ άλλων, σημειώθηκαν και κατολισθήσεις.

Το αίτημα έγινε από τον δήμαρχο της Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη, ύστερα από σχετική συνεννόηση που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Θωμά Μάνο, προς τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη.

 Σε αυτό, ο δήμαρχος Καστοριάς ζήτησε να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία των κατοίκων του δήμου και των περιουσιών τους, αλλά και την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί.

 Επισημαίνεται, ότι τα συνεργεία του Δήμου Καστοριάς με τη συνεργασία και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας επιχειρούν στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ