Κοινωνία

Κοζάνη: Καμπάνια ενημέρωσης μαθητών για περιπτώσεις κακοποίησης

Με σύνθημα “Πάρε ανάσα και μίλησε” επιστήμονες, εκπαιδευτικοί και αστυνομία στην Κοζάνη, άρχισαν καμπάνια ενημέρωσης των μαθητών για το τι πρέπει να κάνουν όταν νιώσουν ότι βρίσκονται σε κίνδυνο. Η αρχη έγινε με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της πόλης με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών από σχολεία της περιοχής.

Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί ενημερώνουν τους μαθητές που έφτασαν στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης από τις σχολικές τους μονάδες και ακούν με προσοχή με ποιον τρόπο και που θα πρέπει να απευθυνθούν εάν νοιώσουν ανησυχία, πόνο, φόβο απειλή θλίψη και ντροπή.

Τα περιστατικά κακοποίησης και παραμέλησης παιδιών, που φθάνουν στην ομάδα προστασίας ανηλίκων της διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κοζάνης, πληθαίνουν.

Η παιδική προστασία στο επίκεντρο, των δράσεων ενημέρωσης και εκπαίδευσης που ξεκίνησαν στην πόλη της Κοζάνης

Στελέχη και επιστήμονες από το Δήμο Κοζάνης την Ελληνική Αστυνομία και την εκπαίδευση έχουν ένα στόχο, την πρόληψη.

Η βία υπάρχει και αντανακλάται στις σχολικές κοινότητες και από την άλλη ο φόβος του κόσμου να μιλήσει για ό,τι του συμβαίνει, είναι μια πραγματικότητα.

Το πρώτο βήμα έγινε βοηθώντας την συναισθηματική αυτό-έκφραση των παιδιών. Θα ακολουθήσουν κι άλλα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η τουρκική μοίρα “Κόμπρα” έχει στόχο τις ελληνικές μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο-Τρόμος στην Άγκυρα για τις 121 ελληνικές “Οχιές”

Όλα δείχνουν πλέον ότι, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν εξορύξεις στην Α. Μεσόγειο, και για αυτό προσαρμόζουν όλες...
Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...