Κοινωνία

"Μάστιγα" η φοροδιαφυγή στις επιχειρήσεις σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ

Με αφορμή το ψητοπωλείο στη Θεσσαλονική που δεν είχε κόψει αποδείξεις για 38.305 παραγγελίες, συνολικής αξίας 370.450 ευρώ ήρθαν στο φως και άλλες επιχειρήσεις που φοροδιαφέυγουν.

Χιλιάδες επιχειρήσεις εστίασης καθημερινά χρεώνουν πανάκριβα τις παραγγελίες τους, επικαλούμενες την πρωτοφανή ακρίβεια και την υψηλή φορολογία. Πολύπειροι φοροελεγκτές όμως διαπιστώνουν ότι, αντί για… «εισπράκτορες του Κράτους» όπως οικτίρονται, πολλοί καταστηματάρχες έχουν μετατραπεί σε … παρακράτος που κλέβει και το κράτος και τους πελάτες, χρεώνοντας το «κόλπο» και με ΦΠΑ 24% -τον οποίο φυσικά κρατάνε στο ταμείο και δεν χαρίζουν σε κανέναν.

Και αν κανείς επικαλεστεί… λόγους επιβίωσης, τα στοιχεία δείχνουν πως το σύστημα εφαρμόζουν μάλλον οι προνομιούχοι και όχι μικρομεσαίοι που βρίσκονται σε ανάγκη.

Οι διασταυρώσεις με στοιχεία πωλήσεων από τις πλατφόρμες delivery, έφερε στο φως τουλάχιστον 100 επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης, που βρέθηκαν έως σήμερα να φοροδιαφεύγουν, μέσω πωλήσεων στις πλατφόρμες παραγγελιοληψίας, για τις οποίες είτε δεν έκοβαν αποδείξεις, είτε δεν τις κατέγραφαν στις φορολογικές τους δηλώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Όλα δείχνουν ότι " έσπασε" το ουκρανικό μέτωπο-Πληροφορίες ρωσικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι Ρώσοι εισήλθαν ήδη στα βόρεια περίχωρα του Χαρκόβου

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ρίχνει συνεχώς εφεδρείες στην μάχη χωρίς αποτέλεσμα-Ρώσος...