Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή καταδίωξη Ρομά - Τραυματίστηκε σοβαρά αστυνομικός

Επεισοδιακή καταδίωξη αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν τρεις Ρομά σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης στη δυτική Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε σοβαρά ένας αστυνομικός.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 12 το βράδυ της Τρίτης όταν αστυνομικοί της ομάδας «Ζ» επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο σε αυτοκίνητο στην περιοχή του Δενδροποτάμου στο οποίο επέβαιναν οι τρεις Ρομά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ο οδηγός του οχήματος, όμως, αντί να υπακούσει στο σήμα των αστυνομικών, πάτησε γκάζι για να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο.

Ακολούθησε καταδίωξη στη δυτική Θεσσαλονίκη με έναν εκ των αστυνομικών της ομάδας «Ζ» που καταδίωκε το όχημα, να χτυπάει σε διερχόμενο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στα πλευρά και στον πνεύμονα. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε αρχικά στο «424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης» και έπειτα στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ». Σύμφωνα με τους γιατρούς ο τραυματισμός του είναι σοβαρός, όμως η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Η καταδίωξη του οχήματος συνεχίστηκε στη δυτική Θεσσαλονίκη και έληξε όταν το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς της ομάδας «Ζ», οι οποίοι πέρασαν χειροπέδες στους τρεις Ρομά. Κατά τη διάρκεια των συλλήψεων, τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι ένας ακόμα αστυνομικός, ο οποίος μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο.

Για το περιστατικό διενεργεί προανάκριση το Τμήμα Ασφάλειας Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ