Κοινωνία

Ποιος είναι ο «τραπεζίτης» της κόκας που συνελήφθη στη Γλυφάδα

Η σύλληψη του, μάλιστα, αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα της Europol καθώς ο 52χρονος θεωρείται ως ένα από τα «βαριά χαρτιά» ευρωπαϊκών καρτέλ (σ.σ. ιδίως στην κεντρική Ευρώπη). Στην Ελλάδα είχε ιδρύσει μία εταιρεία real estate στα νότια προάστια της Αττικής, στην οποία μάλιστα ανήκει το ακριβό διαμέρισμα που εντοπίστηκε στην περιοχή της Γλυφάδας. Οι Αρχές εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη εταιρεία ήταν η «βιτρίνα» του για να φαίνεται ότι ασκεί νόμιμη οικονομική δραστηριότητα στη χώρα μας, ενώ σε αυτή ανήκουν ακόμη κάποια σπίτια σε Δάφνη και Ηλιούπολη.

Ο 52χρονος –ελληνικής υπηκοότητας αλλά αλβανικής καταγωγής-, ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη χώρα μας επί σειρά ετών, ενώ διαθέτει ελληνική ταυτότητα και ελληνικό ΑΦΜ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι παντρεμένος και δεν έχει παιδιά, ενώ όταν τα στελέχη του ΣΔΟΕ μπήκαν στο σπίτι του για να του περάσουν χειροπέδες εκείνος δεν αντιστάθηκε.

Η «δουλειά» του, σύμφωνα με το ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του από τις ολλανδικές Αρχές, ήταν να διακινεί μαύρο χρήμα των καρτέλ ναρκωτικών (κυρίως με έδρα την Ολλανδία και το Βέλγιο). Ο 52χρονος δεν είχε δει ποτέ στη ζωή του ναρκωτικά, όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές με γνώση της δραστηριότητας του. Η αρμοδιότητά του αφορούσε στον… χρηματοπιστωτικό τομέα των εγκληματικών οργανώσεων και συγκεκριμένα αυτών που εμπλέκονται στη διακίνηση κοκαΐνης.

Τέλος, θεωρείται ζήτημα χρόνο η έναρξη των διαδικασιών για την έκδοση του στην Ολλανδία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης