Κοινωνία

«Καταπέλτης» η εισαγγελέας για τους 12 δολοφόνους του Άλκη

Για μια καλά οργανωμένη και προσεκτικά σχεδιασμένη καταδρομική επίθεση, μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, εις βάρος του Άλκη Καμπανού και της παρέας του, με σκοπό να αφαιρέσουν ανθρώπινες ζωές, έκανε λόγο η εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, ξεκινώντας την αγόρευσή της και την πρότασή της για τους 12 χούλιγκανς του ΠΑΟΚ που κάθονται στο «σκαμνί» για τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, στη Χαριλάου, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022.

Η εισαγγελέας της έδρας, Κυριακή Κλιάμπα, τόνισε ότι όλο αυτό το διάστημα της αποδεικτικής διαδικασίας, η οποία ξεκίνησε στις 18 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 11 Μαΐου με την απολογία του τελευταίου κατηγορούμενου, «είμαστε όλοι αντιμέτωποι με μια πολύ δύσκολη και ψυχοφθορα υπόθεση», αναφέροντας ότι όλοι αντιλαμβάνονται τον πόνο των οικογενειών.

«Μία οικογένεια όμως θα υποφέρει για μια ζωή. Οι οικογένειες εκ δεξιών περπατούν με ψηλά το κεφάλι, οι εξ αριστερών όμως (των κατηγορούμενων) - μέσα τους ίσως έχουν συνειδητοποίησει ότι τα παιδιά τους είχαν χάσει τον δρόμο τους προ πολλού, ακολουθώντας αυτόν του μίσους», τόνισε η εισαγγελική λειτουργός.

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι δε θα αναφερθεί στις καταθέσεις των οικογενειών, όμως αναφέρθηκε στην φράση μίας μητέρας «περί μεγάλου και εντυπωσιακού δρεπανιού» και τόνισε πως το «δρεπάνι που κάποτε θέριζε σιτάρι, τώρα θερίζει ζωές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


«Δεν μπορώ να δεχτώ ότι οι κατηγορούμενοι είναι καλά παιδιά. Τα καλά παιδιά δεν κυκλοφορούν με όπλα και δεν αφαιρούν ζωές», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι η δολοφονική επίθεση, διάρκειας 40 δευτερολεπτων, μόνον τυχαία δεν έγινε, καθώς οι κατηγορούμενοι την είχαν προσχεδιάσει, είχαν κοινό δόλο και ακολούθησαν το καλά οργανωμένο σχέδιό τους. «Θα αντιληφθείτε τον κοινό ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων των θυμάτων», τόνισε.

Η κυρία Κλιάμπα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις λέξεις που χρησιμοποίησε ο Αριστείδης Καμπανός στην κατάθεσή του, μιλώντας για «ανορθόδοξο πόλεμο», δίνοντας έτσι, σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, την πραγματική διάσταση της άγριας επίθεσης και «οριοθετώντας» με λίγες λέξεις τον τρόπο δράσης των κατηγορουμένων.

«Αν υπήρχε ίχνος ανθρωπιάς μέσα τους, θα την είχαν δείξει στο άκουσμα των κραυγών του Άλκη να σταματήσουν, όμως συνέχισαν να τον χτυπούν μέχρι το τέλος για να πετύχουν τον σκοπό τους», ανέφερε.

«Στην πραγματικότητα οι μόνοι που καταλάβαιναν τι γινόταν σε αυτό το χάος ήταν οι κατηγορούμενοι που είχαν ειλημμένη απόφαση να σκοτώσουν και όχι απλά να φοβερίσουν», είπε σε άλλο σημείο η εισαγγελέας, σχολιάζοντας την κατάθεση του φίλου του Άλκη Καμπανού και θύμα της άγριας επίθεσης, τονίζοντας ότι οι κατηγορούμενοι πήγαν για να αφαιρέσουν ζωές.

Η εισαγγελέας τόνισε ότι οι κατηγορούμενοι έδρασαν «ορμώμενοι από τα πάθη, τον φανατισμό και το λυσσαλέο μίσος για την η αφαίρεση της ζωής των εχθρών τους, των αιώνιων» και σημείωσε ότι «κυκλοφορούσαν αρματωμένοι σε ένα σχέδιο εξόντωσης», ενώ ο Άλκης Καμπανός και η φίλοι του δεν είχαν τίποτα πάνω τους, γιατί απολάμβαναν τη ζωή. «Είχαν μόνο ένα αναψυκτικό που ο Άλκης και ο φίλος του μοιράστηκαν για τελευταία φορά, αυτός ήταν ο εξοπλισμός τους», ανέφερε.

Η αγόρευση συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ