Κοινωνία

Κως: 63χρονη «έσβησε» σε καρότσα φορτηγού πηγαίνοντας στο νοσοκομείο - Δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο

Μια γυναίκα 63 ετών έχασε τη ζωή της την περασμένη Κυριακή σε καρότσα φορτηγού που τη μετέφερε στο νοσοκομείο της Κω.

Η γυναίκα βρισκόταν σε πάρτι, όταν ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις της και έπεσε κάτω με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι. Αμέσως οι φίλοι της κάλεσαν το ασθενοφόρο, το οποίο ωστόσο καθυστέρησε 50 λεπτά.

Η άτυχη 63χρονη έχρηζε άμεσης περίθαλψης και προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος, επιστρατεύτηκε φορτηγό, το οποίο τη μετέφερε στην καρότσα του, στο αγροτικό ιατρείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η περιπέτεια ωστόσο συνεχίστηκε για την γυναίκα, καθώς κατά τη μεταφορά της προέκυψαν κι άλλα εμπόδια. Ο δρόμος ήταν κλειστός λόγω έργων και έτσι και το αγροτικό καθυστέρησε να φτάσει στο νοσοκομείο. Όταν η γυναίκα έφτασε στο νοσοκομείο οι γιατροί προσπάθησαν να την επαναφέρουν αλλά ήταν πλέον αργά.

Στην Κω υπάρχουν τέσσερα ασθενοφόρα αλλά όχι γιατροί για να τα οδηγήσουν. Υπάρχουν διασώστες που έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους να μετατεθούν στο νησί αλλά δεν έχει εξεταστεί το αίτημά τους ακόμα.

Το περιστατικό έφερε στη δημοσιότητα με ανάρτησή του ορθοδοντικός του νησιού που προσπάθησε να παράσχει πρώτες βοήθειες στην 63χρονη.

Δείτε την ανάρτηση: 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ