Κοινωνία

Κόρη του Σωτήρη Μουστάκα: «Σήκωνε το τηλέφωνο σαν γυναίκα και έκανε τη μητέρα του»

Η κόρη του Σωτήρη Μουστάκα ανέφερε άγνωστες λεπτομέρειες από τη ζωή του πατέρα της 

Το Στούντιο 4 με αφορμή την επέτειο του θανάτου του Σωτήρη Μουστάκα, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή στις 4 Ιουνίου 2007, ετοίμασε ένα αφιέρωμα για τις εμφανίσεις του στον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση που άφησαν εποχή.

Από τον πρώτο του ρόλο στον «Αλέξη Ζορμπά» το 1964 μέχρι τον τελευταίο του ως Δομίνικος Θεοτοκόπουλος στον «Ελ Γκρέκο» του Σμαραγδή, ο Σωτήρης Μουστάκας άφησε πίσω του μεγάλο έργο.

Η κόρη του, Αλεξία, μίλησε στη Φανή Πλατσατούρα αποκαλύπτοντας και άγνωστες πτυχές του, όπως το πόσο κωμικός ήταν και στο σπίτι του.

«Παλιά παλιά θυμάμαι που σήκωνε το τηλέφωνο σαν γυναίκα, και συνήθως έκανε τη μητέρα του, τη γιαγιά μου την Αλεξάνδρα και δεν τον αναγνώριζαν» είπε.

«Σίγουρα είχε στιγμές εσωστρέφειας και ήταν πολύ σοβαρός και αυστηρός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήταν να πάμε στην Κεφαλονιά που είχε πάρει ένας φίλος μας ένα κότερο και ο πατέρας μου δεν μας άφηνε με τίποτα. Τι μούτρα του κάναμε, τίποτα. Τελικά πήγαμε με το πλοίο και λίγες ώρες μετά μάθαμε ότι το κότερο έπιασε φωτιά. Είχε και φοβερό ένστικτο.

Νομίζω δεν ήταν πολύ ευχαριστημένος με τις ταινίες που έκανε το 80, τις βιντεοκασέτες. Δεν του πολυάρεσε που το έκανε αυτό. Το έλεγε μέχρι τελευταία στιγμή ότι δεν του άρεσε εκείνη η εποχή. Έτσι ήταν εκείνη η εποχή και πρέπει να έχει κάνει τις περισσότερες.

Στη “Νονά” είχα πάει μαζί του στα γυρίσματα και με βάλανε να κάνω ένα πέρασμα και ένιωθα σαν σταρ» είπε.

«Ο καλύτερός του φίλος ήταν ο Νίκος ο Γκάτσος. Με έπαιρνε κάθε μέρα τηλέφωνο να μάθει πώς πήγα στο σχολείο και κάθε Σαββατοκύριακο με έπαιρνε και πηγαίναμε για φαγητό με τη Μούσχουρη, τον Χατζηδάκι» είπε ακόμα.

«Εγώ δεν ήξερα ότι ερχόταν το τέλος» ανέφερε για τον θάνατό του.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ