Κοινωνία

Πόσο κοστίζει ένα μπάνιο στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής;

Ο Ιούνιος μπήκε και το καλοκαίρι ξεκίνησε και επίσημα στην Ελλάδα, με τους κατοίκους της Αθήνας να αρχίζουν σιγά σιγά τις επισκέψεις στις παραλίες της Αττικής. Πόσο κοστίζει, όμως, μια βουτιά στη θάλασσα των οργανωμένων πλαζ για μια ξαπλώστρα και έναν καφέ;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η είσοδος στην οργανωμένη παραλία του Αλίμου ανέρχεται στα 6 ευρώ ενώ η ξαπλώστρα κοστίζει 2 ευρώ. Το κόστος για τη βουτιά στη θάλασσα ανεβαίνει στα 8 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και η ελεύθερη είσοδος είναι προνόμιο των δημοτών ενώ το μειωμένο εισιτήριο για την ξαπλώστρα κοστίζει 3 ευρώ.

Άρα, αυτό σημαίνει πως η είσοδος για μια τετραμελή οικογένεια με ξαπλώστρες ανέρχεται σε τουλάχιστον 32 ευρώ αλλά το κόστος πιθανότατα δεν θα είναι μόνο αυτό, αφού μπορεί να πάνε στο μπαρ της παραλίας για ένα σνακ, καφέ ή χύμο.

Ακόμη, στην οργανωμένη παραλία της Βουλιαγμένης, η γενική είσοδος ανέρχεται στα 10 ευρώ το άτομο ενώ το μειωμένο εισιτήριο είναι στη μισή τιμή. Ελεύθερη είσοδο έχουν τα παιδιά έως 5 ετών και τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Το κόστος, όμως, ανεβαίνει πολύ αν θέλει κάποιος να πάρει ξαπλώστρα, καθώς οι τιμές κυμαίνονται από 20 έως 30 ευρώ αναλόγως και τη θέση που θα διαλέξει κάποιος. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το Σαββατοκύριακο η ξαπλώστρα μπροστά ή κοντά στη θάλασσα κυμαίνεται από 30 έως 40 ευρώ.

Σχετικά με τα σνακ, τους καφέδες και τους χυμούς:

  • ο καφές κοστίζει 4 ευρώ
  • ο ανάμεικτος χυμός κοστίζει 6,5 ευρώ
  • το κλαμπ σάντουιτς κοστίζει 14 ευρώ.

Όσον αφορά την οργανωμένη παραλία στο Καβούρι, το σετ ξαπλώστρας ανέρχεται στα 14 ευρώ ενώ μια μπάλα παγωτό κοστίζει 3 ευρώ και η γρανίτα 4 ευρώ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Πύρρεια νίκη” των Rafale F4 για τη “Συμφωνία του Αιώνα”: Η εντατική “Παρισινή διπλωματία” εξασφάλισε 200 μαχητικά που θα αντικαταστήσουν τα F-15C/D Eagles του Ριάντ

Στα μέσα Ιουλίου κατέστη σαφές ότι η Γερμανική κυβέρνηση είχε ματαιώσει την πώληση σαράντα οκτώ μαχητικών αεροσκαφών...