Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Συγκρούστηκαν δύο φορτηγά πλοία στα ανοιχτά της Χίου- Τουρκικό πλήρωμα αρνείται βοήθεια του ελληνικού Λιμενικού (upd)

Νεότερη ενημέρωση

Προς επίλυση οδηγείται το περιστατικό με την σύγκρουση ανάμεσα σε δύο φορτηγά πλοία - σημαίας Βανουάτου και Σιγκαμπούρης - στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται 9 ναυτικά μίλια βόρεια - βορειοδυτικά της Χίου, που σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο φορτηγό πλοίο με σημαία Βανουάτου που φέρει το όνομα ΑΝΤ επιβαίνουν 13 άτομα ως πλήρωμα, τουρκικής υπηκοότητας, και στο έτερο φορτηγό πλοίο που ονομάζεται «Potentia» 19 άτομα πλήρωμα. To πλοίο ΑΝΤ είχε αποπλεύσει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και είχε προορισμό την Ουκρανία. Το άλλο, το Potentia, είχε αποπλεύσει από τη Σμύρνη.

Αρχικό κείμενο

Δύο φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν ανοικτά της Χίου. Στο πρώτο πλοίο σημαίας Βανουάτου επιβαίνουν 13 άτομα πλήρωμα όλοι αλλοδαποί, ενώ στο δεύτερο σημαίας Σιγκαπούρης, 17, άτομα επίσης αλλοδαποί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pentapostagma.gr, στο ένα πλοίο το πλήρωμα είναι τουρκικό και φέρεται να αρνείται οποιαδήποτε βοήθεια από τις ελληνικές αρχές, φέρνοντας μνήμες Ιμίων.

Στις ελληνικές αρχές υπάρχει ανησυχία, για ενδεχόμενο να σηκωθούν τουρκικά ελικόπτερα από το αεροπλανοφόρο Anadolu που βρίσκεται κοντά στην περιοχή.

Σύγκρουση ανάμεσα σε δύο φορτηγά πλοία - σημαίας Βανουάτου και Σιγκαμπούρης - στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται 9 ναυτικά μίλια βόρεια - βορειοδυτικά της Χίου, σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο φορτηγό πλοίο με σημαία Βανουάτου επιβαίνουν 13 άτομα ως πλήρωμα και στο έτερο φορτηγό πλοίο 19 άτομα πλήρωμα.

Oι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι καλές. Στο σημείο της σύγκρουσης σπεύδουν έξι πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα Super Puma και παραπλέοντα πλοία.

Τα δύο πλοία είναι χωρίς φορτία και δεν υπάρχει κίνδυνος βύθισής τους. 

H σύγκρουση σημειώθηκε σε διεθνή ύδατα, σε ελληνική περιοχή ευθύνης για έρευνα και διάσωση το υπουργείο Ναυτιλίας έχει ενημερώσει τους πλοιάρχους των πλοίων ότι η σύγκρουση έγινε σε ελληνική περιοχή έρευνας και διάσωσης. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι καλές.

Ισχυρές δυνάμεις του Λιμενικού στην περιοχή

Στο σημείο της σύγκρουσης έχουν σπεύσει έξι πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα Super Puma και παραπλέοντα πλοία, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες ελληνικές δυνάμεις βρίσκονται ήδη στο ένα από τα δύο πλοία. 

Τα δύο πλοία είναι χωρίς φορτίο και δεν υπάρχει κίνδυνος βύθισής τους. Από την σύγκρουση δεν υπάρχουν τραυματίες ούτε και κάποιο από τα μέλη του πληρώματος έχουν πέσει στη θάλασσα. Τέλος δεν υπάρχει διαρροή πετρελαίου. 

Απόπειρα να προκαλέσουν ξανά οι Τούρκοι

Στην περιοχή σημειώνεται πως έχουν καταφθάσει και σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, σε μία προσπάθεια να προκαλέσουν εκ νέου, ακολουθώντας τις γνωστές τακτικές προκειμένου να πείσουν τους πλοιάρχους πως η περιοχή ανήκει σε τουρκική δικαιοδοσία έρευνας και διάσωσης.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...