Κοινωνία

Κατεχάκη: Τι λέει ο αδερφός του αδικοχαμένου αστυνομικού

«Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς σφυγμό, ο αδερφός μου έφυγε την ώρα του καθήκοντος» λέει στο newsit.gr ο αδερφός του αστυνομικού που παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο το βράδυ της Πέμπτης (02.06.2023) στην Κατεχάκη.

Ο άτυχος αστυνομικός, Λουκάς Δρακογιώργος, είχε πάει στο σημείο στην Κατεχάκη, μαζί με συναδέλφους του, για να καταγράψουν ένα τροχαίο, που είχε σημειωθεί νωρίτερα. Εκεί παρασύρθηκε από το όχημα ενός 33χρονου γιατρού, ο οποίος όπως είπε στην κατάθεσή του δεν τον είδε, με αποτέλεσμα ο 43χρονος αστυνομικός να τραυματιστεί θανάσιμα.

«Η μεγάλη του αγάπη ήταν οι μηχανές»

Ο αδερφός του 43χρονου, Άγγελος Δρακογιώργος, μιλώντας στο newsit.gr, λέει «ο αδερφός μου αγαπούσε πάρα πολύ την δουλειά του. Ήταν στο επάγγελμα από το 2000 που μπήκε στην σχολή, μετά ήταν στην τροχαία και μετά στο ανακριτικό».

Και συνεχίζει: «Χθες είχε πάει να κάνει αυτοψία σε ένα ατύχημα και την στιγμή της αυτοψίας τον παρέσυρε το αυτοκίνητο. Μεταφέρθηκε στο 401 χωρίς σφυγμό».

Κλείνοντας ο αδερφός του 43χρονου αστυνομικού, μας μεταφέρει ότι «η μεγάλη του αγάπη ήταν οι μηχανές». Ο γιατρός που οδηγούσε το διερχόμενο όχημα έχει συλληφθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν είδα ποτέ τον αστυνομικό» – Τα πρώτα λόγια του γιατρού που παρέσυρε και σκότωσε τον άτυχο άνδρα στην Κατεχάκη
«Θρηνούμε έναν ακόμα συνάδελφό μας στο βωμό του καθήκοντος»

Από την πλευρά τους, οι συνάδελφοι του αδικοχαμένου αστυνομικού αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: «Με βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε χθες βράδυ τον τραγικό θάνατο του μέλους μας Αρχιφύλακα Δ.Λ., όταν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα στη Λ. Κατεχάκη.

Ο Λουκάς που υπηρετούσε για δύο δεκαετίες (όλη του την υπηρεσιακή του ζωή) στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών και στο Τ.Ο.Τ.Α. (Τμήμα Οδικών Τροχαίων Ατυχημάτων), επί σειρά ετών επέδειξε άρτιο επαγγελματισμό και τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι είχε αφιερώσει τη ζωή του στην πρόληψη κατά των τροχαίων ατυχημάτων, προκειμένου να υπάρχει σωστή οδηγική συμπεριφορά με μεγαλύτερη ασφάλεια στα οδικά δίκτυα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι απώλειες αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος, όχι, δεν είναι παράπλευρες απώλειες. Γι’ αυτό τα τραγικά αυτά περιστατικά οφείλουμε επιτέλους να τα αναδείξουμε στις σωστές τους διαστάσεις, ώστε αναλύοντας τα αίτιά τους και λαμβάνοντας μέτρα πρόληψης, να τα αποτρέψουμε μελλοντικά, σώζοντας συναδέλφους μας. Η θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος και η θεσμική θωράκιση του αστυνομικού, ο οποίος καθημερινά δίνει την ψυχή του και τη ζωή του για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, είναι το ελάχιστο που η Πολιτεία οφείλει άμεσα να νομοθετήσει.

Στην οικογένεια του άτυχου συναδέλφου μας, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλα τα επίπεδα, με την ελπίδα να είναι το τελευταίο θύμα στο βωμό του καθήκοντος».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ