Κοινωνία

Πάτρα: "Βούτηξε" από το μπαλκόνι – Τον βρήκε νεκρό ο γιος του

Σκληρές εικόνες σε διαμέρισμα στην Πάτρα, με την αυτοκτονία του 87χρονου πατέρα να κρατά ανάστατη μια ολόκληρη περιοχή στην πόλη. Οι στενοί συγγενείς του αυτόχειρα παραμένουν συντετριμμένοι. Οι Αρχές που έσπευσαν στο σπίτι προσπαθούν να ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας. Ο ηλικιωμένος δεν είχε εκδηλώσει πρόθεση να δώσει τέλος στη ζωή του. Η εγκληματική ενέργεια και το δυστύχημα αποκλείστηκαν μετά την αυτοψία αστυνομικών.

Σύμφωνα με το thebest.gr, λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ σε πολυκατοικία της περιοχής Πλατείας Πίνδου, στην οδό Κανάρη στην Πάτρα, εντοπίστηκε νεκρός ένας ηλικιωμένος άντρας.

Ο 87χρονος προέβη στο απονενοημένο διάβημα και έθεσε τέλος στην ζωή του με απαγχονισμό στο μπαλκόνι του 5ου ορόφου του σπιτιού του. Τον αυτόχειρα βρήκε ο γιος του. Στο σημείο βρέθηκαν διασώστες του ΕΚΑΒ.

Τα τελευταία επίσημα στοιχεία για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα, την περίοδο 2020 – 2022, έδειξαν ότι τα άτομα άνω των 60 ήταν εκείνα που σημείωσαν τις περισσότερες αυτοκτονίες σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού. Σε επίπεδο φύλου, οι περισσότεροι θάνατοι για τους άντρες συγκεντρώθηκαν στις ηλικίες 60-64, ενώ εν αντιθέσει, στις γυναίκες οι θάνατοι συγκεντρώθηκαν στις νεαρές ηλικίες των 35-39 ετών.

Σε επίπεδο διοικητικών περιφερειών, ο υψηλότερος αριθμός αυτοκτονιών για το 2022 καταγράφηκε στην Κρήτη (το 17% του συνολικού αριθμού των θανάτων) και ακολούθησε η Κεντρική Μακεδονία. Η Κρήτη, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελεί μία περιφέρεια με διαχρονικά υψηλούς δείκτες αυτοκτονίας πάνω από μία δεκαετία.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...