Κοινωνία

Απάτη στο Ηράκλειο: Το εύκολο κέρδος στοίχισε πάνω από 60.000 ευρώ

Περισσότερα από 60.000 ευρώ έκαναν φτερά από τον τραπεζικό λογαριασμό ενός άντρα στο Ηράκλειο που με δόλωμα μεγάλα κέρδη, παρασύρθηκε από άγνωστο, του έδωσε εν λευκώ την διαχείριση του λογαριασμού του και στη συνέχεια διαπίστωσε ότι έπεσε θύμα. Η απάτη ολοκληρώθηκε σταδιακά στην Κρήτη και τώρα ο άντρας που περίμενε κέρδη από επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα «κλαίει» τα χρήματά του.

Την υπόθεση ερευνά τις τελευταίες ημέρες η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, στην οποία κατέφυγε ο 47χρονος άνδρας ζητώντας βοήθεια για τον εντοπισμό του δράστη. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στην ΕΡΤ αστυνομικές πηγές, τον 47χρονο προσέγγισε πριν από λίγους μήνες ο άγνωστος δράστης μέσω viber.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του εμφανίστηκε ως χρηματιστής και του υποσχέθηκε επενδύσεις με υψηλά κέρδη. Αυτό ήταν και το δόλωμα για τον 47χρονο που, μπροστά στην προοπτική του άμεσου και εύκολου μεγάλου κέρδους, υπέκυψε στις παραινέσεις του άγνωστου άνδρα.

Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να του παραχωρήσει ελεύθερη εξ αποστάσεως πρόσβαση στον υπολογιστή και στον ηλεκτρονικό τραπεζικό του λογαριασμό μέσω της εφαρμογής Any Desk. Έτσι, ο άγνωστος δράστης, κατά το διάστημα από τον Φεβρουάριο μέχρι και πριν από λίγες ημέρες, με το πρόσχημα των επικερδών επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα, απέσπασε σταδιακά από τον λογαριασμό του 47χρονου συνολικά 61.800 ευρώ.

Όμως τα κέρδη δεν ήρθαν ποτέ και ο 47χρονος, αντιλαμβανόμενος ότι είχε πέσει θύμα απατεώνα, πέρασε την πόρτα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, για να καταγγείλει στην Ασφάλεια την διαδικτυακή απάτη που του κόστισε ακριβά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Μετά τις Κορβέτες έρχεται ορυμαγδός οπλικών συστημάτων από την ΕΕ και για την Ελλάδα-Το Γαλλικό σχέδιο και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ένα εξόχως σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα, που είναι η  υλοποίηση του Γαλλικού σχεδίου, που...