Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Τουρισμός: Έντονο το ενδιαφέρον των Γερμανών για τα παράλια του νομού Λάρισας

Επί ποδός βρίσκονται οι τουριστικές επιχειρήσεις στα παράλια του νομού Λάρισας, καθώς προετοιμάζονται πυρετωδώς για την νέα καλοκαιρινή τουριστική σεζόν.

Η τοπική κοινωνία, αλλά και ο δήμος Αγιάς θα επιχειρήσουν και φέτος να αναδείξουν τις αμέτρητες μορφιές και το φυσικό κάλλος που διαθέτουν τα παράλια του νομού Λάρισας. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τις τουλάχιστον 20 παραλίες που «στέκονται» στη σκιά του Μαυροβουνίου, του Κισσάβου και του Ολύμπου.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες της περιοχής το φετινό καλοκαίρι θα είναι πάρα πολύ καλό από πλευράς τουριστικής επισκεψιμότητας, κάτι που είχαν αρκετά χρόνια να εντοπίσουν. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου καταστηματαρχών των παραλιών του νομού Λάρισας, Βασίλη Κανδυλάρη ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η φετινή τουριστική περίοδος αναμένεται να είναι ανοδική από το γεγονός ότι επανέρχεται έντονα το ενδιαφέρον των τουριστών από το εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον κ. Κανδυλάρη, τα μηνύματα είναι πολύ θετικά, μιας και οι κρατήσει από ξένους τουρίστες ήδη δείχνουν το μέγεθος της επισκεψιμότητας. Βαλκάνιοι, αλλά και Ευρωπαίοι τουρίστες αναμένεται να κατακλίσουν φέτος τα παράλια της Λάρισας, σημειώνει ο κ. Κανδυλάρης, τονίζοντας το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει από τους Γερμανούς τουρίστες

«Πρόκειται για κάτι ξεχωριστό και κάτι διαφορετικό από ό,τι γνωρίζαμε τα προηγούμενα χρόνια. Φαίνεται πως φέτος αρκετοί τουρίστες από τη Γερμανία θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα και ιδιαίτερα εναλλακτικούς προορισμούς, που αναδεικνύουν τον φυσικό πλούτο», σημειώνει ο κ. Κανδυλάρης και συμπληρώνει: «Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη, καθώς δεν το είχαμε δει τις προηγούμενες περιόδους. Φέτος διαπιστώνουμε πως αρκετοί Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες προτιμούν να εντάξουν την παραλιακή περιοχή αλλά και τα ορεινά χωριά του δήμου Αγιάς στους προορισμούς για τους Γερμανούς πολίτες, με στόχο να υπάρξει μια μόνιμη και σταθερή συνεργασία».

Να σημειωθεί πως στη θετική εξέλιξη θα προσμετρηθεί το γεγονός της ολοκλήρωσης του οδικού άξονα που συνδέει τα παράλια του νομού Λάρισας με τον Βόλο και το Πήλιο, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ένα οδικό δίκτυο που θα ενώσει τον Ρακοπόταμο με το Κεραμίδι και ουσιαστικά τη Λάρισα με τη Μαγνησία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ουκρανός στρατιώτης
Ένοπλες Συρράξεις 0

Τους σφάζουν στο γόνατο-Οι Ρώσοι παρέσυραν τον ουκρανικό στρατό σε μία παγίδα χωρίς διαφυγή στην Κλετσκίιβκα-Εγκλωβίστηκαν ολόκληρες μονάδες (Βίντεο)

«Θάβουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς» είπε χαρακτηριστικά ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες περιγράφοντας την...