Κοινωνία

Διευκρινιστική ανακοίνωση του Ο.ΚΑ.ΝΑ. σχετικά με το δυστυχές γεγονός στη Βαρβάκειο Αγορά

Ο Οργανισμός τηρεί αυστηρά τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από αυτές τις διατάξεις και ως εκ τούτου δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα αρχεία του σε κανέναν, παρά μόνο στις περιπτώσεις που ρητά ορίζει η νομοθεσία.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι από εχτές, ότι γίνεται αναφορά, από ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, και μάλιστα με έντονους χαρακτήρες (bold), σε δύο σημεία:

1. «..μάλιστα, αξιοποίησαν τα αρχεία του ΟΚΑΝΑ..», από το τμήμα ανθρωποκτονιών, για την εξιχνίαση συγκεκριμένης δολοφονίας που βρίσκεται στην επικαιρότητα και αφορά στο θάνατο εξηντάχρονης γυναίκας, πλησίον της Βαρβακείου Αγοράς στο κέντρο της Αθήνας καθώς και
2. «Στον ΟΚΑΝΑ κάνουν λόγο για ένα άτομο οξύθυμο που προκαλούσε εντάσεις και φασαρίες και για το λόγο αυτό είχε απομακρυνθεί» .

Η εν λόγω αναφορά περί της χρήσης αρχείων του ΟΚΑΝΑ δεν είναι αληθής, καθώς στη συγκεκριμένη υπόθεση ουδέποτε ζητήθηκε από τον ΟΚΑΝΑ η παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας στα πλαίσια του νόμου, για τη συγκεκριμένη υπόθεση, που να αφορά το θύμα, τα στοιχεία άλλωστε του οποίου δεν γνωρίζουμε.

Κατόπιν τούτου, οιαδήποτε αναφορά σε δημοσιεύματα περί της δήθεν αξιοποίησης πάσης φύσεως αρχείων του ΟΚΑΝΑ και περί της δήθεν παροχής πληροφοριών εκ μέρους εργαζομένων του Οργανισμού σχετικά με το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά οιωνδήποτε προσώπων, η οποία υπονοεί διαρροή στοιχείων και παραβίαση απορρήτων εκ μέρους του ΟΚΑΝΑ, είναι αναληθής και θίγει το κύρος και την αξιοπιστία του ΟΚΑΝΑ απέναντι στην κοινότητα και στους ωφελουμένους του.

Ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών θεωρεί αναγκαία κι επιβεβλημένη, προς αποκατάσταση της αλήθειας, την άμεση διόρθωση των φράσεων «..μάλιστα, αξιοποίησαν τα αρχεία του ΟΚΑΝΑ..» και «…Στον ΟΚΑΝΑ κάνουν λόγο για ένα άτομο οξύθυμο που προκαλούσε εντάσεις και φασαρίες και για το λόγο αυτό είχε απομακρυνθεί», όλων των σχετικών δημοσιευμάτων/αναδημοσιεύσεων, που αφορούν την υποτιθέμενη εμπλοκή του στην υπόθεση της ως άνω δολοφονίας κι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του έναντι οιουδήποτε μέσου μαζικής ενημέρωσης και ενημερωτική! ς – ειδησεογραφικής ηλεκτρονικής ιστοσελίδας ή τρίτου, που δημοσιεύουν/ αναδημοσιεύουν αναληθείς πληροφορίες, οι οποίες υπονομεύουν το έργο του ΟΚΑΝΑ για τη θεραπεία ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και για την αντιμετώπιση της ουσιοεξάρτησης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...