Κοινωνία

Ιωάννινα: Την Παρασκευή η απολογία του Αλβανού κακοποιού

Προθεσμία να απολογηθούν στον ανακριτή την Παρασκευή πήραν ο καταζητούμενος LAERT HAXHIU, που συνελήφθη στην περιοχή Ελεούσα Ιωάννινων και κατηγορείται για δολοφονίες στην Αλβανία, καθώς και ο οδηγός του οχήματος, που τον παρέλαβε στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Όλα ξεκίνησαν, όταν αστυνομικοί έκαναν σήμα σε οδηγό οχήματος να σταματήσει στην περιοχή της Ελεούσας των Ιωαννίνων Αυτός, όμως, δεν υπάκουσε αλλά αντίθετα πάτησε γκάζι.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης το όχημα ,που δεν είχε σταματήσει στο σήμα των αστυνομικών έπεσε σε τρία οχήματα, εγκλωβίστηκε σε φανάρι και τελικά ακινητοποιήθηκε, όταν χτύπησε σε κράσπεδο και έσκασε το λάστιχο, με αποτέλεσμα να ανοίξουν οι αερόσακοι. Οι αστυνομικοί βρήκαν τότε την ευκαιρία και συνέλαβαν τον οδηγό και άλλους δύο επιβάτες του οχήματος, σύμφωνα με την ερτ

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ιωαννίνων, η έρευνα αποκάλυψε, ότι ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες ήταν ο 31χρόνος Αλβανός LAERT HAXHIU, που καταζητείται από την Αλβανική αστυνομία ως μέλος εγκληματικής ομάδας, ενώ έχει κατηγορηθεί για δολοφονίες και απόπειρες δολοφονιών στην Αλβανία. Σε βάρος του, μάλιστα, είχε εκδοθεί «ερυθρά αγγελία» αναζητήσεων από την Ιντερπόλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο δε οδηγός του οχήματος, που ήρθε από την Αθήνα να παραλάβει τον επικίνδυνο κακοποιό και ακόμη ένα άτομο από αφύλακτη διάβαση στα σύνορα, είχε και αυτός απασχολήσει της αστυνομικές αρχές το 2021, όταν είχε τραυματιστεί από πυρά, που είχαν ως στόχο ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Θηβών πριν δύο χρόνια.

“Το Δ.Σ. της Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, με αφορμή την σύλληψη, το βράδυ της Δευτέρας τριών ατόμων ένας εκ των οποίων επικίνδυνος αλλοδαπός κακοποιός με διεθνές ένταλμα σύλληψης και μέλος εγκληματικής οργάνωσης που κατηγορήθηκε για δολοφονία και απόπειρες δολοφονιών στην χώρα του, εκφράζει τα συγχαρητήρια του προς όλους τους συναδέλφους, που συμμετείχαν στην επιχείρηση και προέρχονταν από αρκετές υπηρεσίες της Δ.Α. Ιωαννίνων.

Οι συγκεκριμένες συλλήψεις είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας, η οποία ξεκίνησε βραδινές ώρες της προηγούμενης Δευτέρας, χάρη στην παρατηρητικότητα συναδέλφων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υ.Α. Ιωαννίνων.

Στην συνέχεια με τον συντονισμό από το κέντρο επιχειρήσεων της Δ.Α. Ιωαννίνων R/T 61 έγινε επιχείρηση, προκειμένου να ακινητοποιηθεί το ύποπτο όχημα, το οποίο αρχικά δεν σταμάτησε σε σημεία ελέγχου από περιπολικά της Υ.Α. Ιωαννίνων, της Άμεσης Δράσης και δίκυκλων της Ομάδας Δίας και ακολούθησε καταδίωξή του για να καταλήξουμε στην σύλληψη τους στην οδό Βορείου Ηπείρου από περιπολικό της Διμοιρίας Υποστήριξης της Δ.Α. Ιωαννίνων με την συνδρομή σταθμού Τροχαίας καθώς και όλων των υπολοίπων σταθμών που συνεχώς ακολουθούσαν το ύποπτο όχημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημαντικό ρόλο στην ταυτοποίηση των συγκεκριμένων ατόμων έπαιξε η εμπειρία των Αξιωματικών Υπηρεσίας της Υ.Α. Ιωαννίνων, καθώς και του Γραφείου Αλλοδαπών, αλλά και η έρευνα του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της ΓΕΠΑΔ Ηπείρου.

Εμείς ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, δηλώνουμε αρωγοί και συμπαραστάτες σε όλους τους συναδέλφους οι οποίοι δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό στην μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος, πολλές φορές υπερβαίνοντας με τις δράσεις τους τα στενά όρια του, καλώς εννοούμενου υπηρεσιακού καθήκοντος, με αποτέλεσμα να εδραιώνουν το αίσθημα ασφαλείας στους συμπολίτες μας και παράλληλα να αναβαθμίζουν το κύρος και την εικόνα του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...