Κοινωνία

Μάριος Γιαννάκου: Κατέκτησε την κορυφή του Έβερεστ - Η συγκινητική ανάρτηση

Ο Μάριος Γιαννάκου κατέκτησε την κορυφή του Έβερεστ και σκαρφάλωσε στα 8.848 μέτρα, κάνοντας περήφανη όλη την Ελλάδα.

Ο αθλητής ξεκίνησε το ταξίδι του πριν επτά εβδομάδες, στις 30 Μαρτίου και έφτασε στην οροσειρά των Ιμαλαΐων βάζοντας στόχο να φτάσει στην κορυφή του κόσμου.

Η αποστολή στο Έβερεστ κράτησε δύο μήνες, καθώς χρειαζόταν να γίνεται σιγά σιγά η ανάβαση και ο εγκλιματισμός στις βουνοκορφές λόγω της έλλειψης οξυγόνου.

Ο Μάριος έχει συγκινήσει την Ελλάδα με τις προηγούμενες αποστολές του και με αυτήν έσπασε τα όρια του εαυτού του και έδειξε τη δύναμη της θέλησης.

Ο Μάριος αφού ξεκίνησε την κατάβαση από την κορυφή ανέβασε την πρώτη του ανάρτηση στην οποία ευχαρίστησε την οικογένειά του, την κοπέλα του αλλά και τον συνεργάτη του Jason, ο οποίος δυστυχώς δεν κατάφερε να επιστρέψει.

Η ανάρτηση του Μάριου Γιαννάκου:

«Τα ξημέρωμα της Παρασκευής φτάσαμε στην κορυφή του κόσμου. Θα ήθελα να αφιερώσω την προσπάθεια αυτή στην Ελλάδα και σε όλους τους Έλληνες όπου και αν βρίσκονται, στην οικογένεια μου, στην κοπέλα μου και στον Jason που κατάφερε να φτάσει πάνω αλλά δεν κατάφερε δυστυχώς να γυρίσει. Οι στιγμές που σκέφτηκα να φύγω ήταν πάρα πολλές αλλά ντρεπόμουν και μόνο στην ιδέα να κάνω πραγματικά πίσω. Γιάννη -Μαρινα η φωτογραφία του Ερμή βρίσκεται εκεί που ανήκει και θα κάνουμε τα πάντα για να υλοποιηθεί η εναέρια διάσωση στην Ελλάδα. Είναι χρέος μας. Επίσης στα δύσκολα σκεφτόμουν εκείνη την ημέρα που μίλησα με τα παιδιά απο τις Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνα και τόσους υποσχέθηκα να ανεβάσω το δώρο που μου έφτιαξαν για την κορυφή. Μετά απο αυτό θα έπρεπε να κάνουν οι ίδιοι την προσπάθεια τους στο πραγματικό Έβερεστ που λέγεται ζωή. Οποτε έπρεπε να κάνω ένα βήμα την φορά γιατί λένε πως ένα γραμμάριο πράξης ισούται με έναν τόνο θεωρίας.

Στον δρόμο που λέγεται ζωή θα σας πούνε πολλοί ότι δε μπορείτε να τα καταφέρετε, ότι δεν είστε ικανοί.Θα γελάσουν και μπορεί να σας κάνουν να πιστέψετε ότι όντως είστε αυτοί που θέλουν να είστε. Οι δικαιολογίες στην ζωή μας θα είναι πάντα περισσότερες και πρέπει να παίρνουμε οι ίδιοι την ζωή στα χέρια μας για οποία κορυφή θέλουμε να φτάσουμε... Ευχαριστώ όσους δε με πίστεψαν, μου έμαθαν να μετακινώ βουνά. Ευχαριστώ όσους με πίστεψαν που μου έμαθαν να τα ανεβαίνω».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ