Κοινωνία

Ηλεία: Καρέ-καρέ οι έρευνες των Αρχών για τους ληστές της Γαστούνης

Η εφημερίδα «Πατρίς» αποκαλύπτει τη δράση τους αλλά και τις έρευνες των αρχών όπως καταγράφεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας, στο οποίο αναφέρεται  ένα σημαντικό στοιχείο: Ότι θα «χτυπούσαν» μεγάλο οικονομικό στόχο στον Πύργο στις 28 Μαρτίου, αλλά ένας… απροσδιόριστος παράγοντας ακύρωσε τη ληστεία.

«Οι λεπτομέρειες στο αυτοκίνητο των δραστών»

Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν από την αρχή τη ληστεία κατάλαβαν ότι είχαν να κάνουν με «εκπαιδευμένους» ληστές. Τα δύο άτομα που εισέβαλλαν στο κατάστημα   φορούσαν μαύρα ρούχα και κουκούλες full face με τις οποίες κάλυπταν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Επιπλέον φορούσαν στα χέρια τους μαύρα γάντια  και η όλη «επιχείρησή» τους έγινε με την απειλή ενός ασημί πιστολιού.

«Ενήργησαν στοχευμένα για την αφαίρεση των χρυσών κοσμημάτων και τιμαλφών από το συγκεκριμένο κατάστημα, με συγκεκριμένους και απαρχής συμφωνημένους  και κατανεμημένους ρόλους, είχαν πλήρη σαφή εικόνα και γνώση των χώρων αφού  στοχευμένα, συγκεκριμένα και άμεσα χωρίς να διαπιστωθεί η εκ μέρους τους αναζήτηση ή έρευνα  του εσωτερικού του καταστήματος  που να υποδηλώνει τυχαία επιλογή  στόχου ληστείας  και επιπλέον διέθεταν εμπειρία για τη διάπραξη  ομοειδών  εγκληματικών ενεργειών», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αμέσως κατασχέθηκαν οι κάμερες ασφαλείας όχι μόνο από το κατάστημα αλλά και τη γύρω περιοχή.Το στοιχείο που οδήγησε στα ίχνη τους ήταν το αυτοκίνητο με το οποίο έφθασαν και στη συνέχεια διέφυγαν από τον τόπο της ληστείας. Ένα  ασημί Ford Fiesta με τα εξής χαρακτηριστικά : ο καθρέφτης του οδηγού ήταν ασημί χρώματος ενώ ο καθρέφτης του συνοδηγού μαύρου χρώματος. Μαύρα ήταν και τα χερούλια στις πόρτες όπως και οι ζάντες χωρίς τάσια και στις τέσσερις ρόδες ενώ στο πίσω μέρος του παρμπρίζ υπήρχαν αυτοκόλλητα από παλιά τέλη κυκλοφορίας. Υπήρχε όμως ακόμη μία σημαντική λεπτομέρεια πάνω στο αυτοκίνητο: έφερε μαύρου χρώματος προστατευτική λωρίδα και στις δύο πλαϊνές πλευρές του με το εξής ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: Το πάχος της εν λόγω λωρίδας στην δεξιά πλευρά του οχήματος στην θύρα του συνοδηγού ήταν καταφανώς πολύ λεπτότερο από το πάχος της στην πλευρά της θύρας πίσω από τον συνοδηγό όπου είναι εμφανώς φαρδύτερη από τις υπόλοιπες θύρες.

Οι αρχές είχαν πια μία αρχή, το αυτοκίνητο το οποίο και εντόπισαν σε συγκεκριμένη οδό στην Αμαλιάδα. Εκεί θα διαπιστώσουν ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας ήταν από άλλο αυτοκίνητο που είχε κλαπεί στις 25 Μαρτίου από περιοχή της Δυτικής Αχαΐας. Μετά τη σύλληψη των δραστών θα διαπιστώσουν ότι και το αυτοκίνητο είχε κλαπεί  από τον Δεκέμβριο του 2022. Από τη στιγμή εκείνη αρχίζουν να παρακολουθούν το αυτοκίνητο για να φθάσουν και στους δράστες:

Ο ένας  από τους τρεις δράστες, στις 27 Μαρτίου μπήκε στο όχημα με κατεύθυνση ενοικιαζόμενα δωμάτια στα Δουνέικα Ηλείας. Στη συνέχεια θα τον δούν να βάζει καύσιμα σε συγκεκριμένο πρατήριο υγρών καυσίμων στην Εθνική οδό και να πηγαίνει κατόπιν στο σπίτι του πρώτου κατηγορούμενου και στη συνέχεια μετά από αρκετές διαδρομές προστίθεται ακόμη ένα άτομο στην παρέα τους και καταλήγουν όλοι στα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Αυτό που πρόσεξαν οι αστυνομικοί ήταν ότι ο οδηγός σε όλες αυτές τις διαδρομές φορούσε γάντια στα χέρια του προκειμένου να μην αφήσει όπως αναφέρεται αποτυπώματα και βιολογικό υλικό σε περίπτωση εντοπισμού του οχήματος από τις αρχές.

Οι αρχές συνεχίζουν την επιτήρηση και διαπιστώνουν ότι το πρωί της 28ης Μαρτίου οι δράστες κάνουν συνεχείς διελεύσεις στις οδούς Ερυθρού Σταυρού, ΣΠΚ και Κοκκίνου  σε στόχους οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο διαβιβαστικό. Οι αρχές αποφασίζουν να δράσουν και να τους συλλάβουν με την επιχείρηση να πραγματοποιείται την επόμενη ημέρα.

Η «επεισοδιακή» επέμβαση με την ΕΚΑΜ και οι συλλήψεις

Οι αρχές θα πάρουν αυξημένα μέτρα για την έφοδο και ζητούν τη συνδρομή της ΕΚΑΜ. Η πρώτη έφοδος γίνεται στα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Μάλιστα απαιτήθηκε να επέμβει η ΕΚΑΜ με βίαιη κρούση των κεντρικών πορτών. Εκεί θα εντοπίσουν το ασημί πιστόλι της ληστείας κάτω από το στρώμα ενός διπλού κρεβατιού μέσα σε μία χάρτινη σακούλα. Επιπλέον εντοπίζεται κουκούλα full face αλλά και γκρι γάντια. Κουκούλα θα βρουν και μέσα στο αυτοκίνητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αμέσως μετά οι αρχές κάνουν εφόδους και σε σπίτια όπως αυτό του βασικού κατηγορούμενου. Κατά τη διενέργεια της επιχείρησης μάλιστα στράβωσε η πόρτα εισόδου της αυλής και έσπασαν το τζάμι μπαλκονόπορτας καθιστικού στο ισόγειο του σπιτιού. Ο κατηγορούμενος βλέποντας τους αστυνομικούς να εισβάλλουν στο σπίτι πέταξε το κινητό που βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα.

Μέσα στο σπίτι θα εντοπίσουν αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στη ληστεία στη Γαστούνη. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσαν και μία μοτοσυκλέτα  στην οποία είχαν αφαιρέσει το σύνολο των πλαστικών τμημάτων και είχαν βάψει το τιμόνι, με στόχο την αδυναμία αναγνώρισης.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες έκρυβαν τον οπλισμό τους στα ενοικιαζόμενα δωμάτια που χρησιμοποιούνταν ως «βάση» για τον σχεδιασμό ληστειών. Οι δύο από τους τρεις δράστες έχουν ήδη προφυλακιστεί ενώ και οι τρεις κατηγορούνται για ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών.

«Οι κατηγορούμενοι είχαν συνενωθεί και συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων προς προσπορισμό οικονομικού όφελους. Προς τούτο είχαν προμηθευτεί οπλισμό (πυροβόλα όπλα μετά ικανού αριθμού πυρομαχικών) και είδη ένδυσης με τα οποία θα απέτρεπαν την εγκατάλειψη οποιουδήποτε στοιχείου ικανού για την αποκάλυψη της ταυτότητάς τους (γάντια κουκούλες κεφαλής)» καταλήγουν συμπερασματικά οι αρχές για το πως δρούσαν οι τρεις άνδρες. Παράλληλα έχει ζητηθεί και η άρση του τηλεφωνικού τους απορρήτου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...