Κοινωνία

Πιερία: Συνελήφθησαν δύο ακόμα γυναίκες για υπόθεση συμμορίας

Επίσης σε επιπλέον έρευνες που διενεργήθηκαν σε τρία σπίτια συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τέσσερα ρολόγια και δύο κοσμήματα η νομιμότητα κατοχής των οποίων ερευνάται, το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, επτά κινητά τηλέφωνα και δύο κάλυκες φυσιγγίων.

Η υπόθεση αφορά 14 κλοπές και εννέα απόπειρες κλοπής και είχαν συλληφθεί γι’ αυτό στις 16 Μαΐου 2023, δύο άνδρες, μία γυναίκα και μία ανήλικη. Όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη συστηματική διάπραξη κλοπών από οικίες, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα για να εισέρχονται στις οικίες των παθόντων, όπως το πρόσχημα της πώλησης θρησκευτικών εικόνων.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης με τη συνδρομή και αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, εντοπίστηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες να επιβαίνουν σε όχημα, το οποίο και κατασχέθηκε. Επίσης κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, έξι θρησκευτικές εικόνες και κατσαβίδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέχρι στιγμής έχει προκύψει ότι το τελευταίο 6μηνο, δρώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξαν:

13 κλοπές από οικίες, εκ των οποίων οι 12 σε περιοχές της Πιερίας και σε περιοχή της Λάρισας, Εννέα απόπειρες κλοπής σε οικίες, εκ των οποίων οι οκτώ σε περιοχές της Πιερίας και μία σε περιοχή της Ημαθίας και μία διάρρηξη οχήματος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνά τις 15.000 ευρώ. Επίσης σε μία περίπτωση αφαίρεσαν δύο τραπεζικές κάρτες, με τις οποίες πραγματοποίησαν αναλήψεις χρημάτων ύψους 880 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ