Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. εγκληματική οργάνωση - Πιάστηκαν με πάνω από 42 κιλά κάνναβης σε βαλίτσες

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 8 άτομα που κατηγορούνται ότι είναι μέλη της οργάνωσης. Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς – 2 γυναίκες ηλικίας 38 και 54 ετών και έναν άνδρα 36 ετών- καθώς και 5 Έλληνες άνδρες, ηλικίας 19, 21, 31, 32, 54. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα και για πλαστογραφία.

Την Κυριακή (14/5) έγινε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία, στο Διεθνή Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν ο 19χρονος και ο 21χρονος να κατέχουν με σκοπό τη μεταφορά στην Κύπρο δύο αποσκευές, με 36 κρυμμένες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν περισσότερα από 42,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (SΚUNK).

Τα ναρκωτικά είχε φέρει αεροπορικώς η 54χρονη, τις οποίες στη συνέχεια παρέδωσε στον 32χρονο και αυτός με τη σειρά του στον 19χρονο και 21χρονο. Κατά την εξέλιξη της επιχείρησης σε περιοχές της Θεσσαλονίκης εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν και τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια, αυτοκίνητα στην κατοχή των συλληφθέντων, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ακατέργαστη κάνναβη (SKUNK) βάρους 42 κιλών και 560 γραμμαρίων, πιστόλι, 2 γεμιστήρες και 18 φυσίγγια, πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, το χρηματικό ποσό των 27.000 ευρώ, 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα, 13 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, 3 πακέτα συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας, απόκομμα κάρτας SIM, μετρητής χαρτονομισμάτων και ρολό περιτυλίγματος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το παράνομο περιουσιακό όφελος για την εγκληματική οργάνωση από τη δράση της, υπολογίζεται σε τουλάχιστον 360.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης