Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Βόλος: Άγνωστος ζητούσε κωδικούς taxisnet προσποιούμενος υπάλληλο του Δήμου

Άγνωστος επιχείρησε να εξαπατήσει τηλεφωνικά 47χρονη από τον Αλμυρό Βόλου, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσίευμα της e-thessalia.gr, προσποιήθηκε ότι είναι υπάλληλος στο λογιστήριο Δήμου Αλμυρού, που ήθελε να την ενημερώσει πως είναι δικαιούχος του επιδόματος power pass.

Ο άγνωστος από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής είπε στη 47χρονη πως «είναι ο Γιάννης, γραμματέας του Δήμου» και όπως προαναφέρθηκε της τηλεφώνησε για να την ενημερώσει ότι είναι δικαιούχος του επιδόματος power pass, ζητώντας κωδικούς taxisnet και στοιχεία λογιστή. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η 47χρονη υποψιάστηκε πως κάτι δεν πάει καλά και αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του λογιστή της και τους κωδικούς taxisnet και στη συνέχεια επικοινώνησε με τον Δήμο Αλμυρού, απ’ όπου την ενημέρωσαν ότι κανένας υπάλληλος δεν επικοινώνησε μαζί της, ενώ ενημέρωσε σχετικά και το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, ο Δήμος Αλμυρού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Ο Δήμος Αλμυρού δεν θα σας ζητήσει ποτέ και με κανέναν τρόπο τους κωδικούς σας και τα προσωπικά σας δεδομένα, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, email ή μέσω sms. Ειδοποιηθήκαμε ότι αγνώστων στοιχείων άτομα, τηλεφωνούν προσποιούμενοι ότι είναι εργαζόμενοι του Δήμου Αλμυρού και ζητούν πρόσβαση σε προσωπικούς κωδικούς εφαρμογών. Πρόκειται για τηλεφωνικές απάτες που έχουν σχεδιασθεί για να παραπλανούν τα άτομα σε χορήγηση προσωπικών στοιχείων».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...