Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην Άρτα: Οι εγκληματικές παραλείψεις που οδήγησαν στον θάνατο το μωρό- Απόπειρα αυτοκτονίας διέπραξε ο πατέρας (Upd)

Νεώτερη ενημέρωση 

Με ένα καλώδιο τηλεόρασης προσπάθησε να κρεμαστεί ο πατέρας που ξέχασε την 5,5 μηνών κόρη του στο αυτοκίνητο και πέθανε.

Οι γιατροί του χορηγήγησαν κατασταλτικά φάρμακα.

Με ένα καλώδιο από τηλεόραση προσπάθησε να κρεμαστεί για να βάλει τέλος στη ζωή του ο 37χρονος πατέρας που η εγκληματική αφηρημάδα του έγινε αιτία να βρει τραγικό θάνατο η μόλις 5,5 μηνών αβάπτιστη κορούλα του στην Άρτα, σε μια αδιανόητη τραγωδία που έχει βυθίσει στον θρήνο ολόκληρη τη χώρα και ξεπερνά ακόμη και αυτές του Αισχύλου.

Η απόπειρα του 37χρονου έγινε τη στιγμή που οι γιατροί του νοσοκομείου Άρτας ανακοίνωσαν στον ίδιο και την 27χρονη σύζυγό του ότι, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους, δεν κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή το άτυχο αγγελούδι που είχε μείνει κλεισμένο στο αυτοκίνητο του πατέρα του επί σχεδόν επτά ώρες, δεμένο στο παιδικό καθισματάκι του. Με την άμεση παρέμβαση των γιατρών, χορηγήθηκαν κατασταλτικά φάρμακα στον 37χρονο που νοσηλεύεται σε δωμάτιο κλινικής του νοσοκομείου.

Μάλιστα, φρουρείται από άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος, καθώς έχει συλληφθεί αφού ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Άρτας του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Αν η κατάστασή του το επιτρέψει, θα οδηγηθεί κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα στον ανακριτή για να απολογηθεί. Σε κακή κατάσταση παραμένει στο νοσοκομείο και η 27χρονη σύζυγός του που υπέστη ισχυρό νευρικό κλονισμό, ζητά συνεχώς να δει το μωρό της και οι γιατροί της χορηγούν ηρεμιστικά.

 

Αρχικό κείμενο 

Μια τηλεφωνική συνομιλία, το μεσημέρι της Τρίτης, πάγωσε το αίμα δύο νέων γονέων στην Άρτα.

Όταν η 27χρονη μητέρα του μόλις 5,5 μηνών βρέφους κάλεσε τον 37χρονο σύζυγό της για να ρωτήσει γιατί δεν πήγε το παιδί στο βρεφονηπιακό σταθμό, κατάλαβαν ότι κάτι κακό είχε συμβεί, ωστόσο δεν περίμεναν την τραγική κατάληξη που θα είχε.

Σε κρίσιμη κατάσταση δύο μαθητές από το μακελειό στο Βελιγράδι
«Κλείσε γρήγορα, ξέχασα το μωρό στο αυτοκίνητο» ήταν η απάντηση του πατέρα, ο οποίος έκανε το μοιραίο λάθος. Όταν επέστρεψε στο όχημα που είχε αφήσει το παιδί του, το βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του και με αφρούς στο στόμα.

Το 5,5 μηνών κοριτσάκι μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Άρτας, ωστόσο οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι για να το επαναφέρουν στη ζωή, καθώς ήταν ήδη νεκρό.

Είχε χαρακτηριστικό ότι στο νοσοκομείο βρίσκονταν τόσο οι γιατροί που είχαν βάρδια το πρωί, όσο και οι απογευματινοί, προσπαθώντας να κάνουν το κάτι παραπάνω για να σώσουν το 5,5 μηνών βρέφος.

Σε καταστολή οι γονείς


Όταν ο πατέρας άκουσε από τους γιατρούς ότι το παιδί ήταν νεκρό, κατέρρευσε, καθώς δεν μπορούσε να πιστέψει το κακό που είχε προκαλέσει ο ίδιος στην οικογένειά του.

Σε κατάσταση σοκ έφτασε στο νοσοκομείο και η μητέρα του βρέφους, με τους γιατρούς να τους θέτουν άμεσα σε καταστολή, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, χορηγώντας τους την απαραίτητη βοήθεια.

Οι γιατροί μάλιστα ανησύχησαν ιδιαίτερα τις πρώτες ώρες, καθώς ο 37χρονος πατέρας μονολογούσε ότι ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή του, λόγω του τραγικού χαμού του 5,5 μηνών βρέφους του ζευγαριού.

Απειλές από συγγενείς


Στο νοσοκομείο Άρτας έσπευσαν και συγγενείς του ζευγαριού, καθώς και φίλοι και συνάδελφοι, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον πόνο τους, ωστόσο η κατάσταση των γονέων του βρέφους δεν ήταν τέτοια που να επιτρέπει συναντήσεις και επισκέψεις με κανέναν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συγγενείς της 27χρονης μητέρας έφτασαν στο λόφο Περάνθης με απειλητικές διαθέσεις εναντίον του 37χρονου, φτάνοντας να τον απειλήσουν για τη ζωή του, καταλογίζοντάς του την αποκλειστική ευθύνη για το θάνατο του μωρού, ωστόσο δεν προχώρησαν σε κάτι παραπάνω.

Στο νοσοκομείο Άρτας βρέθηκαν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να προλάβουν τυχόν επεισόδια.

Το χρονικό της τραγωδίας


Το πρωί της Τρίτης το ζευγάρι έφυγε μαζί από το σπίτι για τη δουλειά. Ο 37χρονος πατέρας είχε πάρει μαζί του την 5,5 μηνών κορούλα τους με σκοπό να την αφήσει στον βρεφονηπιακό σταθμό, πριν πάει στην εργασία του.

Ωστόσο, για άγνωστους λόγους δεν πήγε ποτέ το μωράκι στον βρεφονηπιακό. Συνέχισε με προορισμό την εργασία του, όπου πάρκαρε το αυτοκίνητό του, πήρε το υπηρεσιακό και αναχώρησε για άλλο προορισμό.

Μερικές ώρες αργότερα, η μητέρα του κοριτσιού πήγε από τον βρεφονηπιακό σταθμό για να το παραλάβει και να γυρίσουν σπίτι τους, όμως οι υπεύθυνοι της απάντησαν ότι το παιδί δεν είχε έρθει εκείνη την ημέρα.

Στα Ιωάννινα η σορός, στη Δικαιοσύνη ο πατέρας
Τα ακριβή αίτια του θανάτου του βρέφους θα φανούν από τη νεκροψία – νεκροτομή που θα γίνει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου έφτασε η σορός του αργά το απόγευμα της Τρίτης.

Παράλληλα, ο πατέρας του βρέφους θα κληθεί να απολογηθεί, καθώς έχει ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές