Κοινωνία

Ρομά αυτοτραυματίστηκε στις Αχαρνές - Σωτήρια επέμβαση της ΟΠΚΕ (εικόνες)

Σωτήρια επέμβαση από άνδρες της ΟΠΚΕ σε άνδρα που αυτοτραυματίστηκε κόβοντας τις φλέβες του σε καταυλισμό Ρομά στην Αυλίζα.

Οι ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί κλήθηκαν σήμερα το πρωί να μεταβούν στον καταυλισμό της οδού Σαμαρίνας, καθώς το τηλεφώνημα που έγινε στις Αρχές, ανέφερε περίπτωση ατόμου το οποίο έχει αυτοτραυματιστεί.

Λόγω της ιδιαιτερότητας του σημείου, επενέβη ομάδα ΟΠΚΕ όπου εντόπισε το άτομο εντός παραπήγματος για να διαπιστώσουν ότι είχε κόψει τις φλέβες του ενός χεριού του και είχε άρχισει να πέφτει σε σοκ και να χάνει τις αισθήσεις του.

Άμεσα οι εκπαιδευμένοι άνδρες της ΟΠΚΕ ενήργησαν κάνοντας περίδεση του τραύματος προκειμένου να σταματήσουν την αιμορραγία, ενώ τοποθέτησαν ειδική κουβέρτα για να τον κρατήσουν ζεστό μέχρι να φθάσει το ΕΚΑΒ καθώς διαπίστωσαν υποθερμία και τελικά το άτομο σώθηκε χάρη στην επέμβαση των εκπαιδευμένων αστυνομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έχουν εντάξει στην εκπαίδευσή τους τις πρώτες βοήθειες ενώ τόσο οι εκπαιδευτές της ΟΠΚΕ όσο και αρκετά στελέχη των ομάδων, εκπαιδεύονται σε πρώτες βοήθειες μάχης από την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μοναδα (ΕΚΑΜ).

Συνδικαλιστές, ωστοσο τονίζουν στo protothema.gr πως «δυστυχώς, αν και έχουν άριστη εκπαίδευση στη διαχείριση αυτών των καταστάσεων, εντούτοις, δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αγοραστούν τα απαραίτητα υλικά από την ΕΛΑΣ με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να δαπανούν δικά τους χρήματα για να έχουν τα απαραίτητα και να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες».

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...