Κοινωνία

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο μικροσκόπιο των αρχών τα βενζινάδικα που διαχειριζόταν ο 40χρονος

Οι δύο προφυλακισμένοι για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ αρνήθηκαν τις κατηγορίες και ισχυρίζονται ότι δεν είχαν εμπλοκή στην υπόθεση.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ο ακριβός τρόπος ζωής του 40χρονου κατηγορούμενο, ο οποίος βρέθηκε να έχει στην κατοχή του μία κόκκινη Ferrari αξίας 180.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το πολυτελές όχημα άνηκε σε επιχειρηματία που δολοφονήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στη βορειοανατολική Αττική και το πως έφτασε στην κατοχή του 40χρονου δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες ημέρες προτού συλληφθεί ο 40χρονος είχε δώσει την κόκκινη Ferrari σε άλλο άτομο κι εκείνο του είχε δώσει άλλο όχημα για να κυκλοφορεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτός από τα οχήματα και τα σπίτια των κατηγορούμενων, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει και τα πρατήρια υγρών καυσίμων που διαχειριζόταν ο 40χρονος τους τελευταίους μήνες και μάλιστα η αλλαγή που έχει γίνει στην εταιρεία που θα δίνει καύσιμα σε ένα βενζινάδικο στη βορειοανατολική Αττική το οποίο φαίνεται πως ήταν υπεύθυνος ο 40χρονος.

Τα δύο διαμερίσματα που αγόρασε ο 40χρονος κατηγορούμενος μετά τη δολοφονία

Τα ακριβά γούστα του 40χρονου που συνελήφθη για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ και χθες μαζί με τον αδερφό του κρίθηκαν προφυλακιστέοι, έχουν μπει στο “μικροσκόπιο” των αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες την εκπομπής “T-live” της Τατιάνας Στεφανίδου, δύο διαμερίσματα αγόρασε ο ίδιος μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου, τον Απρίλιο του 2021. Και τα δύο βρίσκονται στο Γέρακα, σε πολύ κοντινή απόσταση από τη διεύθυνση που δηλώνει ως τόπο κατοικίας του. Η πρώτη αγορά έγινε τον Νοέμβριο του 2021. Ο 40χρονος αγόρασε μια οροφομεζονέτα περίπου 100 τετραγωνικών μέτρων, πληρώνοντας 40.000 ευρώ σε μετρητά.

Περίπου 14 μήνες μετά, μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, στην ίδια πολυκατοικία, ο 40χρονος, πληρώνοντας πάλι με μετρητά, αγόρασε, από τους ίδιους πωλητές, ένα διαμέρισμα 65 τετραγωνικών μέτρων, έναντι του ποσού των 30.000 χιλιάδων ευρώ και περίπου στο ένα τρίτο της αντικειμενικής αξίας του.

Στην ίδια γειτονιά, 300 μέτρα από το σημείο όπου βρίσκονται τα δυο αυτά νεοαποκτηθέντα διαμερίσματα, βρίσκεται η διεύθυνση που ο 40χρονος δηλώνει ως τόπο κατοικίας του.

Εκεί βρίσκεται ένα πολυτελές διαμέρισμα, το οποίο ανήκει στη σύζυγό του. Βρίσκεται σε συγκρότημα διαμερισμάτων το οποίο διαθέτει και πισίνα.

Ο 40χρονος κυκλοφορούσε με μια κόκκινη Ferrari. Πρόκειται για αυτοκίνητο που ήταν στην κατοχή του 38χρονου που δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 2022 στο Γέρακα.

Ο ρόλος του τέταρτου προσώπου στη δολοφονία του δημοσιογράφου

Σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης, υπάρχουν δύο πρόσωπα που έχουν κατηγορηθεί για φυσική αυτουργία. Πρόκειται για τα δύο αδέρφια, ηλικίας 40 και 48 ετών, που κατηγορούνται ως οι δράστες της δολοφονίας Καραϊβάζ και έχουν προφυλακιστεί.

Ακόμη, υπάρχει ένα τρίτο πρόσωπο που φαίνεται να μην είχε παλαιότερες ποινικές εμπλοκές και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αφήνεται να εννοηθεί ότι βρισκόταν εντός του λευκού βαν που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Υπάρχει κι άλλο ένα πρόσωπο, ο «εγκέφαλος» της δολοφονίας Καραϊβάζ, το άτομο εκείνο που ήταν ο ηθικός αυτουργός και έδωσε την εντολή για την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου.

Ο γρίφος με τον 53χρονο για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Το MEGA ρίχνει φως στον ρόλο του τέταρτου προσώπου που εμπλέκεται στη δολοφονία, ωστόσο δεν έχει προσδιοριστεί μέχρι στιγμής εάν είχε ρόλο στη φυσική ή στην ηθική αυτουργία.

Πρόκειται για έναν 53χρονο, ο οποίος γνώριζε τον φερόμενο ως ηθικό αυτουργό, ενώ γνώριζε και τον ιδιοκτήτη του καταστήματος κινητής τηλεφωνίας στους Αμπελόκηπους, απ’ όπου είχαν αγοράσει οι δράστες της δολοφονίας Καραϊβάζ τα κινητά τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κινητής τηλεφωνίας είχε αναφέρει ότι γνώριζε τον 53χρονο, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά του 53χρονου θα ισχυριστεί ότι εργαζόταν σε αυτό το κατάστημα και μάλιστα είχε φύγει λίγο χρονικό διάστημα προτού αγοραστούν τα κινητά τηλέφωνα των δραστών.

Εκείνο που έχει ενδιαφέρον για τον 53χρονο είναι ότι λίγη ώρα μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ ο ιδιοκτήτης τους καταστήματος του έστειλε μήνυμα, ενώ στη συνέχεια του απάντησε με μήνυμα και ο 53χρονος.

Αναμένεται να διευκρινιστεί τι μηνύματα αντάλλαξαν ο ιδιοκτήτης και ο 53χρονος, αλλά και που βρισκόταν εκείνη τη χρονική στιγμή.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης