Κοινωνία

Σύλληψη Ισραηλινού στο Ελ. Βενιζέλος: Αναζητούνταν για απάτες

Ειδικότερα, ο 44χρονος αναζητείται από τις Ελβετικές Αρχές ως κατηγορούμενο μέλος εγκληματικού δικτύου που δραστηριοποιούταν σε διαδικτυακές επενδυτικές απάτες σε βάρος πολιτών κυρίως εντός Ευρώπης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ η επιτήδειοι δελέαζαν τους πολίτες με την υπόσχεση απόκτησης μεγάλων κερδών στο πεδίο των εναλλακτικών επενδύσεων. Οι πολίτες αρχικά επένδυαν συνήθως μικροποσά και η εν λόγω επένδυση απέφερε κέρδη. Έπειτα συνέχιζαν τις επενδύσεις συνήθως με μεγαλύτερα ποσά, οι επιστροφές των οποίων δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν.

Το εγκληματικό κύκλωμα φέρεται ότι ίδρυσε εταιρεία με έδρα το Κίεβο, η οποία λειτουργούσε ως κάλυψη σε ένα δαιδαλώδες δίκτυο υπεράκτιων εταιρειών και τραπεζικών λογαριασμών, μέσω του οποίου μεταφέρονταν τα χρηματικά ποσά που επένδυαν τα θύματα στις πλατφόρμες τους.

Αφού επιτυγχάνονταν η συγκάλυψη της προέλευσης των χρημάτων στο ανωτέρω δίκτυο, «ξέπλεναν» τα ποσά με τη βοήθεια κρυπτονομισμάτων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο Ζελένσκυ σε πανικό: Μία ρωσική τεθωρακισμένη Μεραρχία κινείται ανεξέλεγκτα στο Χάρκοβο ενώ συναντώνται Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ (Βίντεο)

ΟΙ Ρώσοι προελαύνουν σε Ζαπορίζιε Χερσώνα και Ντιεπρπετρόφσκ-Αλεξάνντερ Ζιμόφσκυ : Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν...