Κοινωνία

Πρωτομαγιά: Μαζικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα για Θεσσαλονίκη

Με μαζικές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις θα γιορταστεί και φέτος η απεργία της Πρωτομαγιά (1.5.2023), καθώς πολλά συνδικάτα εργαζομένων έχουν δηλώσει ήδη τη συμμετοχή τους στην απεργία. Μεταξύ αυτών και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι συγκεντρώσεις για την απεργία της Πρωτομαγιάς θα ξεκινήσουν στην Αθήνα από τις 11 το πρωί της Δευτέρας, ενώ κάλεσμα για συμμετοχή έχουν απευθύνει και ΠΟΕΔΗΝ και ΕΙΝΑΠ.

Προσυγκεντρώσεις για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Σωματεία και ομοσπονδίες εργαζομένων έχουν ορίσει προσυγκεντρώσεις στις 10 το πρωί σε διάφορα σημεία: 

  • Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
  • Ομόνοια: Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, μαζικοί φορείς του δήμου Αθήνας, των Νοτιοδυτικών, Δυτικών, Βορειοδυτικών και Βόρειων Συνοικιών της Αθήνας.
  • Προπύλαια: Σωματεία Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, Σωματεία Εργαζομένων σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ιδρύματα, Σύλλογοι Φοιτητών, Συντονιστικά Μαθητών.
  • Στύλοι του Ολυμπίου Διός: Σωματεία Υγειονομικών και Ειδικής Αγωγής, Σωματεία υπουργείων, της Αποκεντρωμένης και Περιφερειακής Διοίκησης, Σωματεία δήμων, μαζικοί φορείς των Ανατολικών και Νότιων Συνοικιών της Αθήνας.
  • Επίσης, στις 10.30 π.μ.:
  • Συμβολή λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας: Διανομείς στον επισιτιστικό κλάδο και στις ταχυμεταφορές.

Πορείες στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη οι προσυγκεντρώσεις για την συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στο Αγαλμα Βενιζέλου έχουν οριστεί στις 10.30 π.μ., στα εξής σημεία:

  • Συμβολή Τσιμισκή – Αριστοτέλους: Σωματεία στους κλάδους του Εμπορίου, του Επισιτισμού, του Τουρισμού και των Υπηρεσιών.
  • Πλατεία Άθωνος: Σωματεία στους κλάδους των Κατασκευών, των Μεταφορών, των Τροφίμων, της Χημικής Βιομηχανίας, της Ενέργειας και λοιπά σωματεία του ιδιωτικού τομέα.
  • Καρόλου Ντηλ και Ερμού: Σωματεία στον κλάδο της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών.
  • Πλατεία Αγίας Σοφίας: Σωματεία στους κλάδους της Υγείας, των εκπαιδευτικών, του Δημοσίου, Φοιτητικοί Σύλλογοι.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...