Κοινωνία

Δολοφονία Καραϊβάζ: Πώς το λευκό φορτηγάκι «πρόδωσε» τους κατηγορούμενους-Θεοδωρικάκος: «Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη»

Λεπτό προς λεπτό αποκωδικοποίησαν τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών και πλέον, απομένει η ταυτοποίηση τριών ακόμη προσώπων που την οργάνωσαν και την εκτέλεσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η μαύρη Beverly μοτοσικλέτα και το λευκό βαν βρίσκονταν στην περιοχή και την προηγούμενη ημέρα όπου είχε προγραμματιστεί η δολοφονία, όμως το σκηνικό του θανάτου ανεβλήθη γιατί ο δημοσιογράφος επέστρεψε νωρίτερα στο σπίτι του στον Άλιμο.

Μέσα από τις κάμερες και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας προέκυψε πως στη μοτοσικλέτα επέβαινε, πιθανότατα, στη θέση του συνεπιβάτη ο ένας απο τους δύο συλληφθέντες και στο λευκο βαν ο αδερφός του, επίσης συλληφθείς.

Λίγα λεπτά μετά τις 2 εκείνο το μεσημέρι της 9ης Απριλίου του 2021, η μοτοσικλέτα περιμένει στον δρόμο μπροστά απο την πολυκατοικία του Καραϊβάζ ενώ το λευκό βαν ειναι σταθμευμένο στο επόμενο στενό.

Μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου και μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά, ο συνεπιβάτης της μηχανής κατεβαίνει και επιβιβάζεται στο βαν, οπου βρίσκεται ο αδερφός του. Τα δυο οχήματα, κινούνται σχεδόν παράλληλα στην παραλιακή και από ένα σημείο και μετά, χωρίζουν και ακολουθούν διαφορετικά δρομολόγια.

Το λάθος των συλληφθέντων

Το λάθος των συλληφθέντων, να αφήσουν στο λευκό βαν τις πινακίδες κυκλοφορίας και να μην του «φορέσουν» πλαστές ή κλεμμένες, τους «έκαψε» καθώς αποκαλύφθηκε η ταυτότητά τους. Το όχημα, όπως διαπιστώθηκε από την ανάλυση των καμερών, ανήκει στη σύντροφο του ενός εκ των συλληφθέντων η οποία είναι ιδιοκτήτρια εταιρείας καθαρισμού και μάλιστα, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση των Αρχών.

Το Ανθρωποκτονιών έστειλε κλιμάκιο της Οικονομικης Αστυνομίας στην εταιρεια δήθεν για να πραγματοποιήσει ελέγχους στα βιβλία, με αποτέλεσμα να προσαχθούν στην Ασφάλεια οι ιδιοκτήτες και μετά απο αρκετές ώρες, «φιλικής» αλλά εξαντλητικής κουβέντας να αφεθούν ελεύθεροι. Όμως, ειχαν προλάβει να δουν τις δυο ημέρες που έγινε η ακύρωση και στη συνέχεια η δολοφονία, που βρίσκονταν τα οχήματα της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως προέκυψε, το συγκεκριμένο λευκό βαν δεν ήταν πουθενά δηλωμένο, ούτε μετέφερε κάποιο συνεργείο καθαρισμού στα νότια προάστια. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε, αναφέρονται άλλα δύο άτομα, για τα όποια ομως δεν εχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Για τον εναν εξ αυτών μάλιστα, βρίσκεται σε εξέλιξη δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής και στενός φίλος του Γιώργου Καραϊβάζ κ. Γιώργος Καλλιακμάνης τονίζει στο protothema.gr : «Η εξιχνίαση της δολοφονίας του Γιωργου Καραϊβάζ ήταν θέμα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία. Για την κοινωνία και τον δημοσιογραφικό κόσμο ήταν απαίτηση.Από την εμπειρία μου σε αυτές τις περιπτώσεις, αντιλαμβάνομαι ότι είναι δύσκολο έως αδύνατο να πάρεις ομολογία, για ευνόητους λόγους. Όμως τα στοιχεία θεωρώ ότι θα είναι αδιάσειστα. Δεν ξέρω όμως αν θα είναι ικανά για να οδηγήσουν στον πραγματικό ηθικό αυτουργό. Ελπίζω ναι. Ένα όμως είναι σίγουρο, ότι κάπου εκει ψηλά ο Γιωργος θα ''χαμογελά'' με αυτήν την χαρακτηριστική παιδική αφέλεια που είχε, έστω και λίγο δικαιωμένος. Εγώ θα του φωνάξω - ας μου επιτραπεί - με ενθουσιασμό: ''Γιώργο τους έχουν… Ο συνάδελφος, που σου είχα μιλήσει κάποτε όταν υπηρετούσε στο αεροδρόμιο και τα άλλα παιδιά που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό''».

Θεοδωρικάκος: «Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη»

Η είδηση των συλλήψεων έγινε αρχικά γνωστή από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο ο οποίος με ανάρτησή του ενημέρωσε πως η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης ενώ ενημέρωσε, κατά πληροφορίες, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τη σύζυγο του δολοφονημένου δημοσιογράφου για τις εξελίξεις.

Όπως γράφει ο κ. Θεοδωρικάκος στην ανάρτησή του στα social media «είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όσος χρόνος και αν χρειαστεί να περάσει». Καταφέρεται και εναντίον όσων όπως λέει «χρησιμοποίησαν αυτή την τραγική υπόθεση, για να συκοφαντήσουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Κυβέρνηση συνολικά και την Ελληνική Αστυνομία» σημειώνοντας πως «οφείλουν μία συγγνώμη».

Η ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου:

«Είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όσος χρόνος και αν χρειαστεί να περάσει. Πριν από λίγο η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα -για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης- που εμπλέκονται στη δολοφονία του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επιταχύνθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν αποτέλεσμα, που οδηγεί στην εξιχνίαση άλλης μίας δολοφονίας. Όσοι χρησιμοποίησαν αυτή την τραγική υπόθεση, για να συκοφαντήσουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Κυβέρνηση συνολικά και την Ελληνική Αστυνομία, οφείλουν μία συγγνώμη.

Συνεχίζουμε όλα όσα πρέπει για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ